Terug naar Overzicht gebeurtenissen

Cradle to Cradle Café, Rotterdam

Ahrend, Desso en Mosa nodigen u van harte uit om op donderdag 5 maart het Cradle to Cradle Café met als titel ‘Cradle to Cradle anno 2015 bij te wonen. Het café vindt plaats in Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen te Rotterdam en begint om 9.00 uur.

Interessante en inspirerende sprekers zullen hun visie geven over dit thema, zoals  Mariska van Dalen vanTebodin en  Hein van Tuijl van  EPEA Nederland. 


Cradle to Cradle in 2015

C2Ccafemaart

Start datum

5 Maart 2015 om 09.00u

Eind datum

5 Maart 2015 om 13.00u

Locatie

Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen
(haven 2600) Heijplaat
Centraal Magazijn RDM Campus
Directiekade 2
3089 JA Rotterdam

Waar staat Cradle to Cradle nu?

Hein van Tuijl

Presentatie 1: Hein van Tuijl, operational manager EPEA Nederland

EPEA Nederland BV*, bevindt zich in het hart van de Europese Cradle to Cradle `hotspot': de Benelux. EPEA Nederland is een jonge, groeiende organisatie die, vanuit haar eigen kracht én door verbindingen met partners, tot doelstelling heeft het Cradle to Cradle concept op succesvolle manier te vertalen naar de praktijk. De nadruk ligt hierbij altijd op product- en procesinnovatie en het ontwikkelen van een positieve footprint. Wat zijn de ontwikkelingen rondom C2C, specifiek in Nederland?
* een volwaardige dochter onderneming van EPEA Internationale Umweltforschung GmbH

Implementatie van de Cradle to Cradle productstandaard

Mariska van Dalen

 

Presentatie 2: Mariska van Dalen, Senior Consultant Sustainability Tebodin

De eerste stap in de implementatie is het in beeld brengen van de risico's en kansen voor het bedrijf in kwestie als het gaat om de impact van het productieproces. Hoeveel en welke energiebronnen worden er gebruikt en met welke niet-recyclebare stoffen wordt er gewerkt? De tools die hierbij gebruikt worden zullen worden toelicht. De C2C-standaard is niet altijd simpel op te volgen, waarom gaan de bedrijven toch verder met de implementatie en wat is de samenhang met bijvoorbeeld BREEAM? De Cradle to Cradle-productstandaard geeft richting aan een transitie, lijdt dat tot circulaire productieprocessen en producten?

Graag inschrijven vóór 27 februari a.s.  Schrijf u hier in.  Inschrijving is GRATIS. Deelname is beperkt tot maximaal 120 deelnemers per bijeenkomst. De organisatie selecteert bij meer aanmeldingen op basis van inschrijving en functieprofiel. 

Cradle to Cradle Café, Rotterdam

 

Als Cradle to Cradle®-bedrijf gaan we verder dan wat de meeste mensen verstaan onder duurzaamheid. Meer informatie over onze  Cradle to Cradle Mijlpalen.

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email