Terug naar Overzicht gebeurtenissen

Cradle2Cradle Café, Amsterdam

Ahrend, Desso, Mosa en Qbiq nodigen u van harte uit om op donderdag 15 juni het Cradle to Cradle Café met als titel ‘Naar een gezond gebouw met de WELL Building Standard’ bij te wonen. Het café vindt plaats bij Ahrend in Amsterdam en begint om 09.00 uur.

Interessante en inspirerende sprekers zullen hun visie geven over dit thema, zoals Tim Beuker, Antwan van Haaren en Nils Bonder

C2Ccafé1.jpg

 

Cradle to Cradle is gericht op het verbeteren van de wereld om ons heen door op een duurzame manier om te gaan met materialen. Onderdeel van Cradle to Cradle is ook dat de gebruikte materialen geen gezondheidsrisico vormen voor mensen in gebouwen. Hiermee sluit Cradle to Cradle mooi aan op de toenemende interesse naar gezonde gebouwen. PriceWaterhouseCoopers geeft in hun toekomstvisie aan dat 'stenen en locatie' straks niet meer de prijs van toekomstige gebouwen bepalen, maar dat de prijs bepaald zal worden door flexibiliteit, bruikbaarheid en kwaliteit van de huisvesting. Hierbij zien zij gezondheid, comfort en duurzaamheid als één van dé prijsbepalende factoren.

In dit Cradle to Cradle café willen we dieper ingaan op gezonde gebouwen en vragen beantwoorden als: hoe bereik je een gezond en comfortabel gebouw, hoe toon je aan dat het een gebouw gezond is en hoe kun je als gebouwgebruiker een gezond gebouw selecteren?

 

 Start datum

15 juni 2017 om 09.00u

Eind datum

15 juni 2017 om 13.30u

Locatie

Ahrend Amsterdam
Laarderhoogtweg 25
1101 EB AmsterdamGezonde kantoren – facts and alternative ‘facts’

C2Ccafé2.jpg

Tim Beuker
BBA Binnenmilieu

 

De toenemende interesse in gezonde gebouwen heeft tot allerlei nieuwe producten en trends geleid zoals luchtreinigende planten, Het Nieuwe Werken, ionisatie en microklimatisering. Welke onderdelen leveren daadwerkelijk een gezondere werkomgeving op? Tim Beuker van BBA Binnenmilieu zal op basis van wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaringen laten zien welke aspecten aantoonbaar zorgen voor een gezonde werkomgeving. Aspecten die aan bod komen zijn o.a. werkplekconcepten, licht, groen en binnenklimaat in relatie tot gezondheid, comfort en productiviteit.

De WELL Building Standard – een introductie

C2Ccafé3.jpg

 Antwan van Haaren
DGMR

 

Advies- en ingenieursbureau DGMR en BBA Binnenmilieu krijgen steeds vaker vragen over WELL. Aannemers, architecten, vastgoedbeheerders en installatiebureaus die willen weten wat de WELL Building Standard inhoudt en wat het in hun situatie kan betekenen. De WELL Building Standard neemt mensen als uitgangspunt en maakt gezondheid zichtbaar. Antwan van DGMR geeft een introductie op de WELL Building Standard en gaat in op hoe het werkt, wat het kan opleveren voor de gebouwgebruiker, voor de werkgever of voor de ontwikkelaar, belegger of verhuurder en wat het kost. De WELL Building Standard niet als doel maar als een middel voor het realiseren van een gezond gebouw.

 De ECHTE waarde van vastgoed

C2Ccafé4.jpg

 Nils Bonder
CONSULT

 Een gebouw dat bijdraagt aan de gezondheid en het welbevinden van haar gebruikers, dat is de echte waarde van vastgoed. AM Real Estate Development is als ontwikkelaar actief met dit thema bezig en is betrokken bij het eerste WELL kantoor in Nederland.

Het in aanbouw zijnde WTC in Utrecht zal ca 30.000m2 kantoren herbergen en zal naast BREEAM Excellent voldoen aan het Core & Shell Silver certificate van het International WELL Building Institute. Dit Amerikaanse certificaat is een mooie stap in het gezonder maken van de gebouwde omgeving. Het vertalen van de eisen naar de Nederlandse markt is iets waar AM Real Estate Development zich via het Blue Building Institute hard voor maakt. Aan de hand van het WTC project zal de WELL standard worden beschreven en zullen enkele uitdagingen nader worden toegelicht.

 

Klik hier om u in te schrijven: http://bit.ly/2rr3mio
Graag inschrijven vóór 12 juni a.s. 

Inschrijving is GRATIS. Deelname is beperkt tot maximaal 120 deelnemers per bijeenkomst. De organisatie selecteert bij meer aanmeldingen op basis van inschrijving en functieprofiel.   • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email