Terug naar nieuwsoverzicht

DESSO introduceert Dialogue, een innovatie op het gebied van tapijtstalen

20 januari 2010

Met trots presenteert DESSO de nieuwe dimensie op het gebied van tapijtstalen: DESSO Dialogue. Dankzij dit vernieuwende concept is de volledige collectie DESSO Business Tapijt nu te bewonderen in een enkele, compacte doos.

Met DESSO Dialogue kan men zelf beoordelen hoe het product aanvoelt, de verschillende kleuren vergelijken, foto's zien van het product nadat het gelegd is en aanvullende technische gegevens raadplegen. Architecten en ontwerpers kunnen op deze manier binnen korte tijd een volledig beeld krijgen van de collectie van DESSO. De compacte doos met tapijtstalen is dus een zeer handig hulpmiddel, vooral in de beginfase van het besluitvormingsproces.

DESSO Dialogue bevat zes staalkaarten, namelijk vier kaarten met tapijttegelproducten en twee met kamerbreed tapijt, en kan een hele set gewone staalkaarten vervangen. Dit is erg handig, want op die manier kunnen bureaus een hoop kastruimte besparen.

 "Wij zien deze stalendoos als het perfecte hulpmiddel voor architecten- en ontwerpbureaus", zegt Alexander Collot d'Escury, Chief Commercial Officer van DESSO. "Daarnaast kunnen wij dit product gebruiken om de 'dialoog' met nieuwe en bestaande relaties voort te zetten. Het is nu mogelijk om op eenvoudige wijze de volledige collectie DESSO Business Tapijt te bekijken, en op basis van uitgebreide informatie het meest geschikte tapijt te kiezen."

DESSO Dialogue is verkrijgbaar in twee versies; de ene versie bestaat uit zwarte productstalen en de andere versie uit gekleurde stalen. Bij de zwarte versie kan men zich volledig richten op de textuur en structuur van het product, zonder afgeleid te worden door de kleur van de staal. Voor het gemak wordt op de staalkaart de volledige reeks beschikbare kleuren van het product vermeld.

DESSO Dialogue vormt een aanvulling op alle al bestaande hulpmiddelen voor de productkeuze, zoals staalkaarten, (¼) tegelstalen, A4-stalen van kamerbreed tapijt en brochures.
Voor meer informatie over DESSO Dialogue kunt u een e-mail sturen naar: info@desso.com of kijken op www.desso.com.
In overeenstemming met haar 'Cradle to Cradle'-filosofie maakt DESSO voor de staalkaarten gebruik van kringlooppapier. De tapijtstalen zijn 10 x 10 cm, zodat de tapijttegels volledig worden benut en de hoeveelheid restmateriaal van kamerbreed tapijt zo beperkt mogelijk blijft.

Na de gebruiksperiode van circa één jaar worden de kaarten weer ingenomen. De tapijtstalen kunnen eenvoudig van de kaarten worden verwijderd voor hergebruik of recycling. De kaarten zelf worden ook gerecycled en hergebruikt in nieuwe kaarten. Dit vormt een aanvulling op het tapijtinzamelingsprogramma dat DESSO onlangs heeft opgestart. Tapijt dat aan het eind van zijn levensduur is gekomen, kan worden ingezameld en verwerkt tot grondstof voor nieuw tapijt.

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email