Terug naar nieuwsoverzicht

Het toppunt van luxe en design: DESSO tapijt in het nieuwe schip 'Queen Elizabeth' van rederij Cunard

29 oktober 2010

Het nieuwe schip 'Queen Elizabeth' van rederij Cunard, dat deze maand officieel gedoopt is door Koningin Elizabeth, is voorzien van DESSO tapijt. Dit luxe schip, dat 435 miljoen Engelse ponden gekost heeft, is gebouwd met het oog op een kwalitatief hoogstaand ontwerp, en bevat een aantal sierlijke Art Deco elementen, als hommage aan de oceaanschepen van de jaren 30. De vloeren spelen een belangrijke rol in het ontwerp, en daarom zijn de op maat gemaakte, topkwaliteit DESSO tapijten ook als design element gekozen in een aantal ruimtes, waaronder gangen en luxe passagiershutten.

Het schip wordt gekenmerkt door prachtige openbare ruimten met houten lambrisering, kroonluchters en marmer. De 'Queen Elizabeth' is de opvolgster van het eerste schip met deze naam, dat in 1938 te water werd gelaten. De officiële doop vond plaats op 11 oktober 2010 en werd bijgewoond door de Oscarwinnende acteur Sir Ben Kingsley en mensenrechtenactivist Terry Waite. De klassieke zanger Lesley Garratt was ook aanwezig bij de ceremonie en zong 'Amazing Grace'.

Ongeveer 13.200 m2 op maat gemaakt, geweven Axminstertapijt is door DESSO speciaal ontworpen en vervaardigd voor de gangen, de prestigieuze luxehutten en verschillende openbare ruimten zoals luxe foyers, winkels, conferentiezalen en kaartruimten.

Kamerbreed tapijt vormt een kenmerk voor kwaliteit, zeker op zee, en kan een luxueus en tegelijkertijd praktisch interieur creëren. DESSO heeft een sterke reputatie opgebouwd voor hoogstaande, innovatieve ontwerpen, en dat is uitermate belangrijk bij het creëren van zulke uiterst luxueuze omgevingen. Net zo belangrijk is de kwaliteit en veiligheid van deze tapijten. DESSO voorziet  al meer dan twintig jaar prestigieuze cruiseschepen en veerboten overal ter wereld van vloerbedekking, zowel op maat gemaakt als uit voorraad. Daarnaast worden alle tapijten nauwkeurig getest in zowel het interne laboratorium als in externe testfaciliteiten. Bovendien voldoen alle voor op zee bestemde producten aan de strengste eisen voor de internationale markten en aan de regelgeving voor de scheepvaart, zoals resolutie MSC 61 (67) deel twee en vijf. DESSO is daarnaast gecertificeerd volgens ISO 9001, ISO 14001 en EN9100. Kortom, de kwaliteit en het uitgebreide productassortiment betekenen dat DESSO in staat is het totale pakket aan vloerbedekking voor een compleet schip, waar dan ook ter wereld, aan te bieden.

Roland Jonkhoff, verkoopdirecteur voor de divisie Hospitality, Marine en Aviation is trots op de prestaties van het team. "Het is fantastisch om deel uit te maken van zo'n project, waar luxe en traditie gecombineerd worden met hedendaagse kwaliteit en modern design. En het resultaat spreekt voor zich: we schrijven geschiedenis met de DESSO ontwerpen aan boord van het cruiseschip Queen Elizabeth."

Nog afgezien van het moderne ontwerp en de onberispelijke kwaliteitsnormen, zijn de DESSO producten ook goed op weg om Cradle to Cradle® te worden. Het doel van DESSO is om in 2020 alle producten te vervaardigen van pure componenten die gemakkelijk te scheiden zijn om zo weer nieuwe producten te kunnen creëren (= upcycling), zowel in de biologische als in de technische cyclus. Deze producten worden dan ook geproduceerd met behulp van fabricageprocessen waarbij we vertrouwen op duurzame energie, zuinig omgaan met water en onze sociale verantwoordelijkheid nemen. Klanten kunnen er dan zeker van zijn dat de producten gemaakt zijn van milieuvriendelijke, pure materialen die goed zijn voor de gezondheid en zo zijn ontworpen dat ze aan het eind van hun levensduur biologisch of technisch gerecycled kunnen worden.

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email