Terug naar nieuwsoverzicht

NMa keurt overname Enia door DESSO goed

09 maart 2010

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft de overname van Enia Carpet NL Holding BV door DESSO Group goedgekeurd. DESSO Group kondigde vorige maand aan de winstgevende onderdelen van Enia Carpet NL Holding BV, in 2009 goed voor een omzet  van € 50 miljoen, over te nemen.

Enia ontwikkelt, produceert en verkoopt tapijt voor de consumentenmarkt onder de bekende merknamen Parade en Bonaparte, met name in Nederland, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Daarnaast verkoopt Enia tapijt op de Europese kantorenmarkt.

Sterke marktpositie
Stef Kranendijk, CEO van DESSO Group: ‘Wij hadden de goedkeuring van de NMa weliswaar verwacht, maar met deze formele bevestiging zijn wij uiteraard blij. Met de overname van Enia verstevigen we onze positie op de Europese tapijtmarkt en zijn we niet alleen een belangrijke speler op de zakelijke markt maar nu ook op de consumentenmarkt, met een leidende marktpositie in Nederland en een nummer twee positie in Duitsland.’

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email