Terug naar nieuwsoverzicht

Nederlands gras op FIFA Wereldkampioenschap Voetbal 2010

01 april 2010

Voor het eerst wordt een FIFA Wereldkampioenschap Voetbal gespeeld op grasvelden die gedeeltelijk uit kunstgras bestaan. Desso Sports Systems uit Oss kreeg de opdracht van het lokale organisatiecomité in Zuid-Afrika om het Desso GrassMaster- systeem te installeren in twee wedstrijdstadions.

Duurzame oplossing tijdens én na het FIFA Wereldkampioenschap Voetbal
De komende weken wordt het Desso GrassMaster-systeem geïnstalleerd in de stadions van Nelspruit (Mbombela) en Polokwane (Peter Mokaba). In deze twee nieuwe stadions met een capaciteit van circa 45.000 toeschouwers vinden telkens vier groepswedstrijden plaats. Ondermeer Italië, Ivoorkust, Frankrijk en Argentinië spelen in deze stadions één van hun wedstrijden. 

Het Desso GrassMaster systeem bestaat uit een 100 % natuurgrasmat, waarin zo’n 20 miljoen kunstgrasvezels circa 20 cm diep geïnjecteerd worden. De natuurgraswortels groeien rondom de kunstgrasvezels en verankeren zo het veld tot een stabiele en egale grasmat. De installatie van het Desso GrassMaster-systeem  is vanaf eind april gepland.

Met dit type veld beschikt het FIFA Wereldkampioenschap Voetbal over perfecte grasmatten tijdens het hele toernooi. Gedurende een korte periode van enkele weken worden de WK-stadions intensief ingezet voor wedstrijden en trainingen. Dankzij de versterking met kunstgrasvezels biedt Desso GrassMaster speelzekerheid in alle weersomstandigheden. Ook na het toernooi worden de velden voor zowel voetbal-als rugbywedstrijden ingezet. Stef Kranendijk, CEO Desso: “Het leveren van de stadionvelden voor het FIFA Wereldkampioenschap Voetbal  is voor ons bedrijf een prestigieus project. We hopen op deze manier een duurzame bijdrage te leveren aan dit toernooi en hiermee ook toekomstige topevenementen te inspireren."

Desso GrassMaster al succesvol bij internationale topclubs
Het grassysteem heeft zijn betrouwbaarheid op het hoogste niveau al bewezen. Onder andere Arsenal, Liverpool, Tottenham Hotspur, Manchester City en AZ Alkmaar spelen in hun stadion op een Desso GrassMaster-systeem. Daarnaast wordt het systeem ook succesvol ingezet voor zowel rugby als American Football. Ondermeer de Amerikaanse NFL-clubs Denver Broncos, Green Bay Packers en Philadelphia Eagles spelen op dit type veld.

Desso Sports Systems: al 30 jaar internationale ervaring in kunstgras
Desso Sports Systems staat internationaal bekend als dé innovatieve kunstgrasspecialist. Met haar focus op R&D, eigen productie van kunstgrasvezels, installatie en onderhoud, heeft het bedrijf de afgelopen 30 jaar een unieke ervaring opgebouwd. Desso heeft inmiddels meer dan 50 miljoen m² kunstgras en versterkt natuurgras geïnstalleerd bij zowel top- als amateurclubs overal ter wereld. Het bedrijf is ook geen onbekende in Zuid-Afrika: het Desso GrassMaster-veld van Newlands Stadium wordt gezien als hét beste stadionveld in Zuid-Afrika.

Over Desso Sports Systems
Desso Sports Systems is marktleider in sportvelden. Jaarlijks produceert het bedrijf 3 miljoen m² kunstgras voor ondermeer voetbal-, rugby-, hockey-, tennis en multifunctionele velden. Ook het versterkte natuurgrassysteem Desso GrassMaster is internationaal succesvol bij prof- en amateurvoetbalclubs. Ondermeer Chelsea, Real Madrid,  Arsenal FC, AZ Alkmaar, Feyenoord en PSV spelen en/of trainen dagelijks op een Desso-grasmat. Desso Sports Systems is FIFA Preferred Producer voor voetbalkunstgrasvelden.

De onderneming maakt deel uit van Desso, bekend om contracttapijt en tapijttegels voor ondermeer kantoren, openbare gebouwen, scholen, ziekenhuizen en vliegtuigen. Klanten zijn onder andere Randstad, Rabobank, Nestlé, KPMG, ABN AMRO, Procter & Gamble en Deloitte.


 

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email