Terug naar nieuwsoverzicht

DESSO® lanceert 60% van zijn assortiment tapijttegels met Econyl®: garen dat gemaakt is uit 100% gerecycled materiaal

13 oktober 2011

Desso lanceert 60% van zijn assortiment tapijttegels met Econyl®-garens van Aquafil S.P.A. Dit zijn garens die gemaakt zijn uit 100% gerecycled materiaal, inclusief post-consumer teruggewonnen garen afkomstig van Desso’s Refinity®-fabriek.

Begin 2008 heeft Desso zich tot doel gesteld om in 2020 100% Cradle to Cradle® te zijn.

Met deze doelstelling wil Desso niet alleen een positieve bijdrage leveren aan de huidige generatie maar ook aan toekomstige generaties. Het gaat er voor Desso om 'de juiste dingen goed te doen'. In het Cradle to Cradle®-ontwerp komt de inspiratie uit de natuur en is tapijt samengesteld uit grondstoffen die constant in gebruik blijven, in een oneindige cyclus.

In 2010 heeft Desso EcoBase® gelanceerd, een nieuwe tapijttegelrug die 100% veilig gerecycled kan worden in Desso’s eigen productieproces.

Het garen en de rug van gebruikte tapijttegels worden gescheiden in de Refinity®-fabriek van Desso. Daarbij ontstaan twee materiaalstromen en wordt, na een extra zuiveringsfase, het garen verwerkt tot basismateriaal waarna de garenfabrikanten er weer nieuw garen van maken.

Voor Desso is vanaf het begin duidelijk dat de Cradle to Cradle®-doelstellingen alleen te halen zijn met de medewerking en betrokkenheid van zijn belangrijkste partners. Als resultaat van deze betrokkenheid lanceert Desso nu 60% van het assortiment tapijttegels met Econyl®-garens van Aquafil S.P.A.; garens die gemaakt zijn uit 100% gerecycled materiaal, inclusief post-consumer tapijtgarens afkomstig van Desso’s Refinity®-fabriek.

Tijdens een recent bezoek aan de regeneratiefabriek van Aquafil in Slovenië zei Stef Kranendijk, CEO van Desso: "We zijn er trots op dat we hier bij de regeneratiefabriek van Aquafil zijn en dat we kunnen aankondigen dat Desso voor het grootste deel van zijn assortiment tapijttegels zal overstappen naar Econyl®, een garen dat gemaakt wordt uit 100% gerecycled materiaal. Dit is een bewuste keuze van Desso: door voor een groot deel van onze producten over te stappen op Econyl®-garen willen we de grootst mogelijke positieve bijdrage aan het milieu verzekeren. Daarnaast past het perfect binnen onze Cradle to Cradle®-strategie om de kringloop rond te maken, en we zijn er buitengewoon trots op een zo voortreffelijke partner te hebben in Aquafil, een bedrijf dat onze langetermijnvisie ondersteunt.”

Giulio Bonazzi, directeur van Aquafil S.P.A. voegt daaraan toe: “Desso is een belangrijke strategische partner voor ons in Europa en onze bedrijven delen dezelfde visie: het beschermen van waardevolle grondstoffen en deze hergebruiken in een eindeloze cyclus. Ook dankzij Desso’s Cradle to Cradle®-strategie krijgt Aquafil nu post-consumer teruggewonnen garen van de Refinity®-fabriek van Desso, dat hier door Aquafil gebruikt wordt voor de productie van nieuw garen. Samen proberen we de kringloop te sluiten.”

Het volledige Cradle to Cradle® tapijtassortiment is leverbaar met de superieure kwaliteit en duurzaamheid waar het merk Desso bekend om staat. 

Voor Desso vormt het gebruik van gezonde materialen die veilig zijn voor menselijk gebruik het middelpunt van alles wat Desso doet. Begin met goede materialen, dan houd je aan het einde ook goede materialen over. Om dit te bereiken streeft Desso niet naar een ‘zero impact’-strategie, wat een eindeloos nastreven is van een niet bereikbaar doel, een doel dat niet ingaat op de kernvraag:  “Hoe veranderen we onze voetafdruk van negatief naar positief?”

Desso streeft juist naar een strategie van ‘zero toxiciteit’. Desso producten zijn zodanig ontworpen dat ze weer gescheiden kunnen worden, met gezonde grondstoffen voor een veilig en oneindig hergebruik waarbij gebruik wordt gemaakt van duurzame energiebronnen.

Desso producten bevorderen de gezondheid, het welzijn en het welbehagen en hebben een positieve invloed op mens en milieu. Desso laat een positieve, creatieve voetafdruk achter.

Ga voor meer informatie naar:
http://youtu.be/HOtT51N6zkg
http://youtu.be/Bhng4vv8EvU

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email