Launch essence
Terug naar nieuwsoverzicht

Schitterend design tegen een betaalbare prijs - DESSO lanceert Essence Collectie

19 december 2011

De toonaangevende Europese tapijtproducent Desso lanceert haar nieuwe Essence-collectie. Deze nieuwe lijn van tapijttegels, die bestaat uit Essence, Essence Stripe en Essence Maze, biedt sterke, duurzame en zakelijke producten tegen zeer betaalbare prijzen. De Essence-collectie heeft vele creatieve designmogelijkheden met drie onderscheidende designs en sterke kleurengamma's.

In de Essence-collectie worden geometrische blokken, streeppatronen en op elkaar afgestemde effen kleuren gecombineerd, waardoor de collectie zeer geschikt is voor vele commerciële toepassingen, zoals kantoren, scholen en gezondheidszorglocaties.

Schitterend design

CCO van Desso, Alexander Collot d'Escury: 'Schitterend design ligt bij Desso aan de basis van onze innovatiestrategie. De nieuwe Essence-collectie biedt dit in overvloed, samen met zeer betaalbare prijzen. Het is het perfecte voorbeeld van de unieke meerwaarde die wij onze klanten willen bieden.'

Uitgebreid kleurenpalet

Kleur is een cruciaal aspect van de Essence-collectie. Het bestaande kleurengamma van Essence is nu uitgebreid naar 24 kleuren voor meer opties en variatie. Het kleurengamma bestaat uit verschillende tinten grijs en antraciet, diverse kleuren blauw en een selectie van natuurlijk bruin en beige. Het palet wordt gecompleteerd met expressieve kleuren, zoals rood, oranje, paars, geel en groen.

Eindeloze designmogelijkheden

De toegevoegde waarde van de Essence-collectie ligt onder andere in de uitgebreide designmogelijkheden van Essence Stripe en Essence Maze. Essence Stripe ontstaat door twee kleuren van Essence te combineren in een speels ontwerp met strepen. Essence Maze heeft een geometrisch design van blokken en vierkanten en kan willekeurig worden gelegd. De basiskleuren antraciet, grijs en beige worden gecompleteerd met levendiger kleuren, zoals rood, oranje, blauw en paars, en kunnen worden gecombineerd met een of twee kleuren van de Essence-lijn voor eindeloze mogelijkheden in creatief vloerdesign.

Aanvullende functionaliteiten

Naast de standaardrug is de Essence-collectie ook beschikbaar met onze unieke SoundMaster® -rug, waardoor contactgeluid wordt verminderd met een gemiddelde waarde (ΔLw) van +10 decibel (dB) bovenop de standaardwaarde. Bovendien biedt deze rug tot 60% verbetering van geluiddemping (αw) vergeleken met standaard tapijtontwerpen.

De producten van Desso dragen bij aan de gezondheid, het comfort en het welzijn van mensen.

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email