KLM groepsfoto
Terug naar nieuwsoverzicht

DESSO® draagt bij aan een meer duurzame luchtvaartsector

17 februari 2011

De groep kamerleden, gespecialiseerd op het gebied van luchtvaart, milieu, innovatie en energie, werd in Hangar 12 begroet door SVP Engineering & Maintenance Peter de Swert, KLM directeur Jan Ernst de Groot en COO Pieter Elbers. Desso was als innovatiepartner en KLM supplier uitgenodigd om te spreken over hun imponerende Cradle to Cradle® strategie, en inmiddels gecertificeerde Cradle to Cradle® tapijt

Bernard Wientjes, voorzitter van de ondernemingsorganisatie VNO-NCW, beet na een informele lunch het spits af. Hij gaf aan dat voor de verduurza¬ming van de economie het bedrijfsleven onmisbaar is en KLM en Schiphol van essentieel belang zijn voor Nederland. 'Het zit in de genen van KLM om voorop te lopen, KLM wilde al koploper zijn voordat duur¬zaamheid ter sprake kwam', aldus Wientjes. Jan Ernst de Groot nam het stokje over met de presentatie 'KLM zet de standaard in innovatieve luchtvaart'. Naast Desso waren ook innovatiepartners Philips en SOS aanwezig. Deze drie partijen lieten, tijdens de rondleiding in de hangars, hun samenwerking met KLM zien, zoals de LED verlich¬ting in Hangar 11 van Philips, het upcyclen van kostbare metalen uit vliegtuigonderdelen van SOS Metal en het Cradle to Cradle® tapijt voor KLM vliegtuig¬cabines van Desso.

President-directeur Peter Hartman informeerde het gezelschap over het belang van het KLM netwerk voor Nederland. Hij onderstreepte onder andere dat een integrale visie op de lucht¬vaart, zoals verwoord in de luchtvaartnota, essentieel is. Het belang van KLM voor de werkgelegenheid en econo¬mie in ons land kwam ook ter sprake alsook het enorme belang van een level-playing field.


De genodigden met Peter Hartman en Bernard Wientjes in Hangar 12

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email