Prince Filip
Terug naar nieuwsoverzicht

Prins Filip van België bezoekt toonaangevend Cradle to Cradle®-bedrijf DESSO®

18 februari 2011

Zijne Koninklijke Hoogheid prins Filip, hertog van Brabant, prins van België, heeft op vrijdag 18 februari Desso bezocht in Dendermonde, België. Desso trekt in toenemende mate de aandacht vanwege de Cradle to Cradle®-strategie van het bedrijf, gezien het feit dat dit koninklijke bezoek volgt op dat van minister-president Kris Peeters van Vlaanderen eerder deze maand.

De prins bezoekt een aantal Belgische bedrijven die actief zijn op het gebied van hernieuwbare energie en duurzame ontwikkeling, en de Cradle to Cradle®-strategie maakt van Desso een belangrijke speler in dit veld. Het bezoek gaf ook aanleiding tot een debat over 'Cradle to Cradle® & Duurzame Bedrijfsvoering', waarvoor een aantal deskundigen uit het bedrijfsleven was uitgenodigd om hun opvattingen over dit onderwerp te delen. 
  
Prins Filip werd verwelkomd door de burgemeester van Dendermonde, Piet Buyse, gevolgd door de raad van bestuur van Desso. Stef Kranendijk, Chief Executive Officer bij Desso, begon met het uiteenzetten van de Cradle to Cradle®-principes en legde vervolgens uit hoe Cradle to Cradle® Desso helpt bij het bevorderen van innovatie en een verantwoorde bedrijfsvoering. De prins nam daarna deel aan een rondleiding van de productielocatie en de Super Tuft™-hal, met een presentatie van Desso's innovatieve tapijtrecyclefaciliteit: Refinity® (gevestigd in Waalwijk). 

Aan het daaropvolgende besloten debat over 'Cradle to Cradle® & Duurzame Bedrijfsvoering' nam een selectie van deskundigen op dit gebied deel, waaronder Lieze Cloots van de Bond Beter Leefmilieu, Peter Garré van Bopro (marktleider van België in consultancy op het gebied van duurzame vastgoedontwikkeling) en professor Karel Van Acker (coördinator van het Leuven Materials Research Centre [LMRC], hoofddocent Ingenieurswetenschappen aan de K.U. Leuven en voorzitter van het Vlaams Transitienetwerk Duurzaam Materialenbeheer).
Na het debat werd de prins voorgesteld aan een aantal medewerkers van Desso, afkomstig uit alle niveaus van de organisatie. Het bezoek werd afgesloten met de presentatie van een geschenk aan prins Filip: een geweven Axminster-tapijt vervaardigd door Desso - met daarop het familiewapen van de hertogen van Brabant, dat werd aangeboden door Pierre van Trimpont, Chief Operations Officer bij Desso.

Stef Kranendijk was vereerd met het koninklijke bezoek: "We zijn ontzettend blij dat we de gelegenheid hebben gekregen om Zijne Koninklijke Hoogheid prins Filip te ontvangen en hem te laten zien waar we naar streven - en wat we al hebben bereikt. Cradle to Cradle® gaat over een totaal nieuwe manier van ontwerpen, produceren en marketing, die leidt tot innovatie en een verantwoorde bedrijfsvoering. Het is enorm belangrijk om de boodschap uit te dragen en de kennis van dit onderwerp te vergroten, zodanig dat andere bedrijven het opmerken en gaan beseffen wat ook zij kunnen bereiken door Cradle to Cradle® toe te passen. Het bezoek van de prins versterkt en markeert het belang van duurzaamheid in het bedrijfsleven, en we voelen ons vereerd dat we als pioniers op dit gebied zijn uitgekozen."

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email