Terug naar nieuwsoverzicht

Desso® lanceert nieuwe CARPETECTURE®-collectie: Colour Dimensions II

20 mei 2011

Vooraanstaand Europees tapijtfabrikant Desso® heeft zijn nieuwe CARPETECTURE®-collectie gelanceerd onder de naam Colour Dimensions II. Deze brede collectie biedt een inspirerende keuze aan fascinerende designs en stoffen volgens het bekroonde CARPETECTURE®-concept, waarmee op basis van hedendaagse architectuur vloerbedekking wordt gecreëerd voor moderne interieurs.

De nieuwe collectie is gebaseerd op een doorbraak in het kleurgebruik in zakelijke omgevingen en is ontwikkeld naar aanleiding van gesprekken met experts tijdens Desso's Circles of Architects®. Dit zijn platforms waar architecten en designers hun visie uitdragen op de toekomst van vloerbedekkingen en waar zij feedback en input geven tijdens de productontwikkelingsfase van de Desso-collectie. Colour Dimensions II is voortgekomen uit deze gezamenlijke inspanning, die heeft geleid tot verbluffende producten in de voorhoede van het hedendaags design.
De collectie omvat zeven nieuwe producten en zowel tapijttegels als kamerbreed tapijt. De producten hebben de namen Hint, Halo, Sand Stripe, Sand, AirMaster®, Flow en Twist.

Hint en Halo creëren verrassende kleureffecten, met levendige accenten die zichtbaar zijn in scherpe lijnen en toch lijken te vervagen in de verte. Halo is verkrijgbaar als tapijttegel en heeft een speelse reliëfstructuur met glanzende accenten op een matte basis. Hint, een kamerbreed product met een elegante ribstructuur en subtiele lineaire kleuraccenten, biedt comfort en rijkdom in stijlvolle donkere basistonen. Zowel Hint als Halo laat zich perfect combineren met andere Desso-producten zoals Palatino voor creatieve vloerontwerpen die in een gebouw de toon zetten, een gebied afbakenen of de richting aangeven.

Sand en Sand Stripe, twee tapijttegelproducten, werken in volmaakte harmonie met elkaar. Het krachtige lineaire ontwerp met prachtige veelkleurige keuzemogelijkheden maakt Sand Stripe tot de perfecte keuze voor het creëren en definiëren van ruimte, terwijl de fijne detaillering met bijpassende kleurlijn van Sand hier naadloos op aansluit.
Desso's focus op superieur design blijft niet beperkt tot de visuele aspecten. Het functionele ontwerp van DESSO AirMaster® betekent een revolutionaire vernieuwing in de tapijtindustrie. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft duidelijke richtlijnen opgesteld in verband met luchtvervuiling door fijnstof (binnen en buiten), die aangeven dat stofdeeltjes met een aerodynamische diameter van 10 μm of kleiner (PM10) schadelijk zijn voor de gezondheid. Deze minuscule deeltjes zijn voor het blote oog onzichtbaar en geven niet noodzakelijkerwijs een waarneembare geur af. Daarom kan in een zichtbaar schone ruimte toch een aanzienlijk probleem met de luchtkwaliteit bestaan. Uitvoerige documentatie van de WHO wijst uit dat de concentraties fijnstof die tegenwoordig in de meeste steden in de ontwikkelde wereld worden aangetroffen, een ernstig gezondheidsrisico opleveren*.

Het Duitse Verbond voor Allergie en Astma (DAAB) heeft aangetoond dat de overlast van fijnstof aanmerkelijk wordt verminderd bij gebruik van tapijt in plaats van harde vloerbedekking**. Met de innovatieve, bekroonde en gepatenteerde technologie van DESSO AirMaster® is de fijnstofconcentratie in de lucht acht keer zo laag als met harde vloeren (PM10)***. De kleurlijn combineert subtiele basiskleuren met boeiende accenten en met meer gedurfde kleuren voor een creatief vloerontwerp.

Organische patronen van natuurlijk vloeiende lijnen in een rijke reliëfstructuur geven een intrigerend 3D-effect aan het tapijttegelproduct Flow. Gedroogde aarde en gebarsten porselein worden belichaamd in de subtiele, oneindige, natuurlijk vloeiende lijnen van deze tapijttegel. Hedendaagse grijstinten, warme neutrale kleuren en meer gedurfde accenten vormen de kleurlijn die eindeloos kan worden gecombineerd met andere kleuren of interieurelementen. Deze tapijttegel wordt standaard geleverd met DESSO EcoBase®-rug en zilveren Cradle to Cradle®-certificering.
Maak uw kantooromgeving even comfortabel als uw huis met de tapijttegel Twist. De hoge, rafelig gesneden pool en de speelse uitstraling verlenen een sfeer van luxe en rijkdom aan vergaderzalen, ontspanningsruimtes of kantoortuinen, hetzij op volle breedte, hetzij gelegd als 'kleed'. De kleuren lopen uiteen van warme neutrale tinten tot sterke accenten in bijvoorbeeld groen, rood, oranje en marineblauw.

Alexander Collot d'Escury, Chief Commercial Officer van Desso, is blij met deze nieuwste trend in het interieurontwerp: "Het is geweldig om te zien dat in zakelijke interieurs steeds speelsere, meer fascinerende kleureffecten en -combinaties worden gebruikt. Dit zijn omgevingen waarin mensen hard aan het werk zijn, vaak acht uur per dag, en daarom moeten de werkomgevingen visueel stimulerend zijn. Dankzij de introductie van onze nieuwe CARPETECTURE®-collectie, Colour Dimensions II, beschikken architecten en ontwerpers over een veelheid aan creatieve mogelijkheden voor spannende zakelijke interieurs. Bovendien kunnen ze de kracht van de kleuren benutten om richting aan te geven en gebieden af te bakenen met de aanvullende productcombinaties die in deze excellente collectie beschikbaar zijn."

* Bron: Kwaliteitsrichtlijnen voor stofdeeltjes van de WHO, mondiale update, 2005.
** Bron: studie Deutscher Allergie- und Asthmabund e.V., 2005.
*** Op basis van proeven van het onafhankelijke Duitse testinstituut GUI met DESSO AirMaster® en een standaard pvc-vloer.

Error parsing XSLT file: \xslt\Media/Wysiwyg.xslt

 

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email