Patterns@play
Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe innovatieve CARPETECTURE®-collectie - DESSO lanceert Patterns@Play: geeft identiteit aan grote ruimtes

17 januari 2012

De vooraanstaande Europese tapijtfabrikant Desso voegt aan het CARPETECTURE®-concept een nieuwe collectie toe: Patterns@Play. Sleutelwoord voor deze nieuwe collectie is identiteit. De collectie wil de anonimiteit uit grote ruimtes halen en elke ruimte een eigen, unieke identiteit geven.

De Patterns@Play-collectie van Desso bestaat uit zeven nieuwe, innovatieve producten, waaronder zes tapijttegels en één kamerbreed product.

Visions of Flowers toont een uitgesproken bloemdessin dat is opgenomen in het design van de tapijttegel. Een verrassend abstract patroon is wat Visions of Shards zijn karakteristieke uiterlijk geeft. De inspiratie voor Visions of Lines is afkomstig van lineaire elementen in monumentale architectuur. Het 'Visions of…'-assortiment biedt een uniek samenspel van gepatenteerde technologie en ongeëvenaard design.

Grids is een tapijttegel die structuur gebruikt om een ritmische, dynamische manier van leggen te creëren. Dash biedt een speelse combinatie van geometrische blokken en lijnen en creëert daarmee een imponerend visueel effect. Mosaic haalt zijn inspiratie uit glas-in-lood en vertaalt dit naar een verfijnd vloerdesign, waarbij het oppervlak op verschillende niveaus is bewerkt om een driedimensionaal uiterlijk te creëren. Wilton Enigma, het enige kamerbrede product in de collectie, combineert het klassiek elegante geweven Wilton-design met een verfrissend eigentijds uiterlijk.

Samenspel tussen structuur en patroon
Patterns@Play biedt een samenspel van structuur en patroon in nieuwe, innovatieve tapijtdesigns. Alexander Collot d'Escury, CCO van Desso: "Deze collectie draait helemaal om identiteit. Grote ruimtes zijn vaak veel te anoniem. Het is veel prettiger (en productiever) om in een omgeving te verblijven die zich duidelijk profileert en die een goed gevoel geeft. Onze nieuwe producten zijn een uitstekend voorbeeld van de synergie die nodig is tussen de architectuur van een bepaald gebouw en de inrichting ervan." Door de toegepaste patronen worden grote binnenruimtes visueel onderverdeeld, zodat het oppervlak weer aansluit bij de menselijke dimensie. Op deze manier wordt patroondesign even functioneel als decoratief.

Nauwe samenwerking met architecten
In de Circles of Architects® werkt Desso nauw samen met toparchitecten vanuit de hele wereld. 

"We zijn voortdurend in gesprek met architecten en ontwerpers, met als doel de creativiteit te stimuleren en samen tot nieuwe tapijttoepassingen te komen. Het is een bijzonder interessant creatief proces, waarbij vakkundige professionals uit verschillende disciplines hun kennis combineren. Patterns@Play komt rechtstreeks voort uit dit proces."

Alexander Collot d'Escury, CEO van Desso

In het CARPETECTURE®-concept van Desso worden elementen uit de moderne internationale architectuur verwerkt om emotioneel expressieve tapijtdesigns te creëren. Het kijkt naar veranderingen in de architectuur en in de manier waarop mensen denken over ruimte, sfeer, kleuren en materialen. Verschillende collecties van Desso maken deel uit van het CARPETECTURE®-concept: Pure Lines, Core Structures, Colour Dimensions I & II en ook de nieuwe Patterns@Play-collectie.

Creativiteit, functionaliteit en Cradle to Cradle®
Alle Desso-producten onderscheiden zich door de synergie van deze drie pijlers: creativiteit, functionaliteit en Cradle to Cradle®. Inspiratie voedt de creativiteit. Voor Desso betekent creativiteit het combineren van inzichten, ideeën, kennis en ervaring tot functionele, aantrekkelijke producten en diensten. Functionaliteit wordt aangestuurd door technologie en in de visie van Desso betekent dit: waarde toevoegen aan producten of diensten. Met voortdurende innovatie wil Desso superieure producten te leveren en vernieuwende oplossingen te ontwikkelen. De designs van Desso hebben een helder doel: de gezondheid, het comfort en het welzijn van mensen optimaliseren. Cradle to Cradle® is een positieve benadering van duurzaamheid en vormt een wezenlijk onderdeel van alles wat Desso doet.

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email