Terug naar nieuwsoverzicht

Benoeming van Alexander Collot d’Escury als CEO van DESSO

02 oktober 2012

Op 1 oktober 2012 startte Alexander Collot d'Escury in zijn nieuwe functie als CEO van Desso Holding BV ('Desso'), de Europese fabrikant van tapijt en sportsystemen. Hij neemt hiermee de plaats in van Stef Kranendijk, die voorzitter van de Raad van Commissarissen wordt, met een bijzondere verantwoordelijkheid voor het implementeren en communiceren van Desso's Cradle to Cradle®-strategie.

Alexander neemt deze nieuwe taak op zich, na vijf jaar als Chief Commercial Officer van Desso te hebben gewerkt. In deze functie speelde hij een belangrijke rol bij het realiseren van omzet en groei voor de onderneming in de moeilijke economische situatie van de afgelopen jaren. Bovendien was hij een van de drijfveren achter de Cradle to Cradle®-ontwerpfilosofie van Desso.

Alexander zal erop toezien dat Desso zich blijft inzetten voor de implementatie van Cradle to Cradle®-design, samen met de andere innovatiepijlers creativiteit en functionaliteit. Verder zal hij zich concentreren op de visie van de onderneming: het maken van tapijt dat voorziet in de behoeften van de klant en bijdraagt aan gezondheid en welzijn in het binnenmilieu.

'Wij mensen brengen gemiddeld 90% van onze tijd binnen door. Thuis, op kantoor, als we op reis zijn, in hotels enzovoorts,' legt Alexander uit. 'Dit inzicht heeft geresulteerd in Desso's ondernemingsvisie: "Hoe kunnen we de vloer inzetten voor gezondheid en welzijn?".'

Alexander begon zijn loopbaan bij Sara Lee, waar hij zich richtte op het Nederlandse koffiemerk Douwe Egberts, alvorens de overstap te maken naar Nestlé, waar hij 13 jaar waardevolle internationale managementervaring opdeed. Als Regional Director van Nestlé Purina Petcare in Midden-Europa was hij in Boedapest gestationeerd (2006-07). Vlak daarvoor werkte hij in Zwitserland, als lid van Nestlé's Europese managementteam, verantwoordelijk voor dranken, chocolade en een aantal landenmarkten (2005-2006). Verder was Alexander werkzaam als General Manager van Nestlé Food Services in Nederland (2002-2005) en bekleedde hij diverse leidinggevende marketing- en verkoopfuncties in Nederland, Spanje en Tsjechië.

Naast zijn rol bij Desso is Alexander lid van de Adviesraad van de Hogere Hotelschool, gevestigd in Maastricht, en lid van het bestuur van de stichting PAN Amsterdam, een eigentijdse beurs voor kunst. 

«'We willen dat Desso de wereldleider is als het gaat om de productie van milieuverantwoorde vloerproducten met een uitstekende waarde op het gebied van design en functionaliteit, die bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van mensen.' » Verder sprak hij zijn waardering uit voor de werknemers van Desso, die ervoor gezorgd hebben dat de onderneming bleef floreren, zelfs in de economisch moeilijke tijden die we nog vers in ons geheugen hebben.

Alexander Collot d'Escury (CEO Desso Group)

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email