Terug naar nieuwsoverzicht

Desso prominent aanwezig op Dutch Design Week 2012

22 oktober 2012

Tapijtfabrikant Desso is prominent aanwezig op de Dutch Design Week 2012, die dit jaar van 20 tot en met 28 oktober plaatsvindt in Eindhoven. Zo wordt er deelgenomen aan de reizende expositie 'Moving Materials', georganiseerd door het platform voor nieuwe materiaalontwikkeling Material Sense en is Desso met meerdere onderdelen vertegenwoordigd op de toonaangevende Yksi Expo. Op de stand van Merk Brabant is ook een bijzondere interactieve designbank te zien: een mozaïekbank die volledig kan worden bekleed met Desso staaltjes. Ook voorziet Desso de vloer van deze stand van tapijt.

“Het leveren van producten met een excellent design is voor ons een belangrijke prioriteit. De Dutch Design Week is een event om te inspireren en om geïnspireerd te worden. Wij zijn er trots op dit jaar zo prominent aanwezig te zijn en een bijdrage te leveren aan de verschillende onderdelen.”

Alexander Collot d’Escury, CEO van Desso

Moving Materials
Desso neemt deel aan de reizende expositie 'Moving Materials', waarbij materiaal met een focus op duurzaamheid en innovatie in beweging wordt gebracht. De reizende expositie belicht ontwikkelingen op het gebied van herstel en vernieuwing van materialen en innovatieve productiemethoden. Desso levert een bijdrage met haar DESSO AirMaster® tapijt - ontworpen om de concentratie fijnstof in de lucht te verminderen - en met diverse varianten van haar 'Visions of…' collectie. De serie 'Visions of…' biedt een unieke mix van gepatenteerde technologie en ongeëvenaard ontwerp. 'Visions of Flowers' toont een duidelijk bloempatroon dat verwerkt is in het design van de tapijttegel. Een verrassend abstract patroon geeft 'Visions of Shards' zijn karakteristieke uiterlijk. (Moving Materials is te vinden in Design Innovation Space, Capital D, op Strijp S) 

Merk Brabant en mozaïekbank 
Desso is op de Dutch Design Week ook actief partner van 'Merk Brabant', een initiatief van de provincie. Merk Brabant zet Brabant neer als ondernemende, innovatieve en succesvolle regio in Europa waar het bovendien goed toeven is. Tijdens de Dutch Design Week zullen tien partners van Merk Brabant gezamenlijk producten en Brabant presenteren op de grootste expo van de DDW 2012. Desso speelt hier een grote rol in de interactieve exhibition: 'Make your own Couch'. Hier kunnen bezoekers van de DDW zelf aan de slag om een design-bank vorm te geven met miniaturen van de tapijttegels van Desso. (Bezoek de stand van Merk Brabant in hal 3 van het Klokgebouw op Strijp S)

Yksi Expo
Onder de titel 'The Textile Show by Yksi' presenteert het gerenommeerde Yksi Expo dit jaar een tentoonstelling die laat zien wat er momenteel op het gebied van textiel speelt bij Nederlandse ontwerpers, kunstenaars en fabrikanten. Op de Dutch Design Week wordt een verzameling verrassende producten en objecten van textiel getoond. Fabrikanten en ontwerpers laten bezoekers kennis maken met hun nieuwste collecties en creaties en zorgen ervoor dat zij een andere manier naar textiel kijken of hun omgeving beleven. Tijdens deze tentoonstelling introduceert Bonaparte de nieuwe tapijtcollectie Alive. Uniek aan deze collectie zijn abstracte bloempatronen en grafische prints in combinatie met 14 trendkleuren. Tijdens 'The Textile Show' is te zien hoe deze zachte vloerencollectie combineert met hedendaags design. In lijn met de laatste woontrends zorgt Bonaparte Alive voor een expressieve sfeer. Speel met kleuren, dessins en laat zien wie je bent, met Alive!

Ook de nieuwste ontwikkelingen in tapijttegels voor de projectmarkt zijn aanwezig bij Yksi. Een opvallende presentatie van vlakken en kubussen toont o.a. de collectie Patterns@Play. De vele tinten rood in het geheel laten zien dat grijs en blauw niet meer de boventoon voeren in het zakelijke interieur. (Yksi Expo is gevestigd in de voormalige Apparatenfabriek op Strijp S)

Cradle to Cradle Café tijdens Dutch Design Week
Desso, Ahrend, Mosa en Interwand nodigen u tevens van harte uit om op donderdag 25 oktober om 14:15 uur in de Lichttoren bij Igluu gratis het Cradle to Cradle Café bij te wonen. De bedrijven uit dit samenwerkingsverband zetten zich in om het Cradle to Cradle®-gedachtegoed verder te verspreiden. Cradle to Cradle-cafés zijn miniseminars waarin actuele en uiteenlopende onderwerpen op gebied van Cradle to Cradle® worden besproken door diverse inspirerende sprekers. Zo wordt u snel volledig geïnformeerd over een actueel duurzaamheidthema in de bouwsector. De Lichttoren is gelegen in het centrum van Eindhoven. Meer informatie en het inschrijvingsformulier vindt u op de LinkedIn groepspagina van Cradle to Cradle café. 

De Dutch Design Week 2012 vindt van 20 tot en met 28 oktober plaats in Eindhoven. 

www.ddw.nl

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email