Terug naar nieuwsoverzicht

Desso wint Brabantse Design en Develop Award 2012

22 oktober 2012

Desso heeft zaterdag de Brabantse Design en Develop Award 2012 gewonnen. Die prijs kreeg Desso samen met het ontwerpbureau Inside Outside voor het wandkleed ‘Damast’ dat voor het Stedelijk Museum in Amsterdam is gemaakt.

Ontwerpbureau Inside Outside van Petra Blaisse kreeg de opdracht om een monumentaal wandkleed van ca. 200 m2 te ontwerpen. In samenwerking met Desso werden innovatieve weeftechnieken toegepast, wat resulteerde in een wandkleed dat de achterwand van het museumrestaurant op de begane grond beslaat en 14 meter hoog doorloopt in het nieuwe entreegebied van het museum.

De Design en Develop Award is in 2011 door de provincie ingesteld om de toepassing van design in de Brabantse maakindustrie te bevorderen. De prijs werd uitgereikt tijdens een speciale bijeenkomst op de Dutch Design Week in Eindhoven. “Desso geeft het voorbeeld van de combinatie van hoogstaand design en hoogwaardige techniek in de productie; dat is waar de award voor staat”, aldus juryvoorzitter gedeputeerde Brigite van Haaften. De Design en Develop Award werd door Roland Jonkhoff (Desso) en Peter Niessen (ontwerpbureau Inside Outside) in ontvangst genomen.

Benieuwd naar het gehele ontwerpverhaal? Bekijk hier dan de video.

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email