Terug naar nieuwsoverzicht

DESSO CEO Stef Kranendijk bestuurslid ondernemersvereniging De Groene Zaak

28 februari 2012

Stef Kranendijk, CEO van tapijtfabrikant Desso, is benoemd tot bestuurslid van De Groene Zaak. De ondernemersvereniging installeerde op haar jaarcongres op 16 februari jl. een nieuw bestuur. Het platform voor duurzame koplopers is twee jaar na de oprichting op volle sterkte en heeft voor 2012/2013 een ambitieus programma ontwikkeld.

Stef Kranendijk wordt verantwoordelijk voor de portefeuilles Grondstoffen en Gebouwde Omgeving. "De Groene Zaak is een slagvaardige vereniging, die veel voor elkaar krijgt. Er is ambitie, maar daar blijft het zeker niet bij. Als bestuurslid lever ik graag een bijdrage aan de doelstellingen en activiteiten van de organisatie, waarbij ik mijn ervaringen bij Desso, onder meer op het gebied van een optimaal gebruik van grondstoffen, kan delen", aldus Kranendijk.
 
Het bestuur van De Groene Zaak bestaat naast Stef Kranendijk uit Jan Karel Mak (CEO Deerns, tevens penningmeester), Matthijs Bierman (CEO Triodos Bank), Ruud Koornstra (CEO Tendris), Teun Verheij (CEO Albron), Aart van Veller (oprichter van Cool Endeavour, tevens dagelijks bestuur), Ruben Wenselaar (CFO/CIO Menzis), Thomas Rau (Directeur Rau Architecten), Harry Starren (Algemeen Directeur De Baak) en voorzitter Martin van Rijn (CEO PGGM).

De Groene Zaak telt inmiddels 120 aangesloten ondernemingen en is volgens directeur Marga Hoek klaar voor een volgende stap. "Onze belangrijkste doelstelling is en blijft het bevorderen van de concurrentiepositie van duurzame ondernemingen", aldus Hoek.

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email