Terug naar nieuwsoverzicht

Desso behaalt het Milieucharter, een bezegeling van een proactief milieubeleid

31 mei 2012

Desso, de Europese fabrikant van tapijt en sportveldbekleding, sleept als eerste tapijtfabrikant het Milieucharter Oost-Vlaanderen in de wacht.  Hiermee bewijst het bedrijf dat haar Cradle to Cradle® aanpak loont.

Het Milieucharter vormt naast de integratie van Cradle to Cradle® en van zorgsystemen zoals ISO 14001 , dé bekroning van Desso’s voortdurende inspanningen om een positieve impact te creëren op het milieu.  Heel bewust gaat Desso hierbij nog een stap verder dan wat de Belgische wet voorschrijft.

De Cradle to Cradle® aanpak maakt wezenlijk deel uit van Desso’s bedrijfsfilosofie welke ondermeer terug te vinden is in zowel de ecologische keuzes die Desso neemt in het productieproces, als in de realisatie van Cradle to Cradle® gecertificeerde producten.

Het Milieucharter is een initiatief van Voka, het Vlaamse netwerk van ondernememingen, in samenwerking met de provincie Oost-Vlaanderen en wil bedrijven helpen in het uitwerken van hun milieubeleid. Daarnaast zorgt het certificaat voor een positieve profilering van het bedrijf naar stakeholders en een bekendmaking van de milieuprestaties van het bedrijf in de pers.

Om het certificaat te behalen, moet een bedrijf voldoen aan de milieuwetgeving en tijdens het actiejaar minstens vier milieudoelstellingen in de praktijk omzetten. De acties moeten niet alleen een meerwaarde betekenen voor het milieu, maar ook voor de onderneming zelf. Daarmee wil Voka bewijzen dat milieuzorg ook economisch loont.

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email