Terug naar nieuwsoverzicht

Raad van Kinderen denkt mee met Desso over fijnstofprobleem

29 mei 2012

Op donderdag 10 mei bracht prinses Laurentien een bezoek aan Desso in Waalwijk. Zij werd vergezeld door 25 leerlingen van de Pieter Wijtenschool in Waalwijk, die een dialoogsessie hebben gehouden met het Desso management. De zogenaamde ‘Raad van Kinderen’ gaf daarbij haar visie op een belangrijk vraagstuk: hoe kan Desso de gezondheid van mensen verbeteren en decision makers in Nederland ervan overtuigen dat zij het probleem van fijnstof in gebouwen serieus moeten nemen.

Dialoogsessie
De dialoogsessie is geïnitieerd door de Missing Chapter Foundation, een persoonlijk initiatief van prinses Laurentien. Deze stichting heeft als doel om strategische verbindingen te leggen tussen de onbevangen vragen en opvattingen van kinderen enerzijds en de mindset en acties van volwassenen anderzijds, met een focus op de toekomst van de aarde. De Raad van Kinderen is al geruime tijd druk bezig met het Desso-vraagstuk en presenteerde tijdens de dialoogsessie diverse onderzoeksresultaten en aanbevelingen. Vervolgens gingen de kinderen in gesprek met topmensen van Desso om de ideeën toe te lichten. Prinses Laurentien leidde de sessie zelf.

Inspirerend
Stef Kranendijk, Chief Executive Officer van Desso: “Het was een uiterst inspirerend gesprek. Het verbeteren van de gezondheid van mensen door onze producten staat bij Desso hoog op de agenda. De Raad van Kinderen heeft haar taak zeer serieus genomen en is met een aantal inspirerende ideeën gekomen, waar wij beslist mee aan de slag kunnen. Prinses Laurentien is zeer gedreven en betrokken en heeft gezondheid en duurzaamheid duidelijk hoog in het vaandel staan.”

De Raad van Kinderen en Desso zijn beiden zo enthousiast dat ze samen verder willen nadenken hoe de Raad van Kinderen Desso kan helpen bij het creëren van een gezonde leefomgeving op school.

Desso maakt deel uit van een groep van 10 toonaangevende bedrijven die de dialoog aangaan met kinderen over duurzaamheidsdilemma’s binnen de deelnemende bedrijven. De Missing Chapter Foundation begeleidt en ondersteunt de groep, die onder de naam ‘Into the Future’ te werk gaat.

www.missingchapter.org

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email