Terug naar nieuwsoverzicht

DESSO's ode aan de zintuigen: de lancering van de collectie 'Materials in Touch'

30 oktober 2013

Desso, een internationaal bedrijf van tapijten, tapijttegels en sportvelden heeft zijn nieuwste collectie gelanceerd: Materials in Touch geeft een beleving van structuur, rijke materialen en artistieke inzet. Als onderdeel van Desso's bredere CARPETECTURE®-concept is deze tactiele collectie ontwikkeld om tegemoet te komen aan de wens van architecten om gevoelservaring in een ruimte te creëren.

Geïnspireerd door architectuur en modestoffen heeft het ontwerpteam van Desso een collectie gecreëerd die de zintuigen prikkelt. De collectie is uitgebreid getest in het internationale netwerk Circles of Architects® dat erop gericht is architecten en designers met elkaar in contact te brengen, zowel via face-to-face gesprekken als via online netwerken. Het interactieve en speelse assortiment bestaat uit zes soorten tapijttegels, alle beschikbaar in verschillende kleurconcepten. Frisk, Tweed, Fields, Ribble, Trace en ook een nieuw onderdeel van de collectie Essence, Essence Structure vormen allemaal samen de nieuwe collectie.

Frisk heeft een rijke structuur en het slimme gebruik van tonale kleuren leidt tot een herkenbaar patroon dat een kalme en elegante indruk geeft op een groter oppervlak. Tweed met zijn in twee richtingen lopend patroon creëert over het gehele oppervlak een design dat doet denken aan modestoffen en wordt gedefinieerd door het organische patroon van onregelmatige 'vlekjes'.

Het onregelmatige design van Fields raakt de zintuigen, laat de materialen meespelen in de sfeer binnenshuis en creëert de indruk van handgeweven textiel. Ribble is een rijke tapijttegel met een hoog-laag structuur, waarin matte en glanzende kleuren gecombineerd zijn om een luxueus tapijt te creëren, waarbij de variatie in dikte een richting aangeeft, maar slechts subtiel lineair.

Het voornaamste kenmerk van Trace is de zeer specifieke Compactuft™ lussenpoolconstructie, waardoor een strak, industrieel uiterlijk ontstaat. Trace laat een verfijnd patroon van subtiel contrasterende strepen zien tegen een neutrale achtergrond. Als laatste is de collectie Essence uitgebreid met Essence Structure om aan het assortiment nog betere creatieve mogelijkheden toe te voegen. Essence Structure heeft een organisch ontwerp van ritmisch vervagende lijnen in zacht contrasterende kleuren.

De nieuwe collectie weerspiegelt ook Desso's continue inspanning om milieuvriendelijke vloerproducten te maken met een prachtig en interessant design voor ruimtes die de gezondheid en het welzijn van mensen bevorderen. Een wezenlijk onderdeel van die gedachte is Desso's Cradle to Cradle® -benadering van duurzaamheid; het bevorderen van een circulaire Economie, waarin nieuwe producten worden gemaakt van materialen die zo zijn ontworpen dat ze weer gescheiden en veilig hergebruikt kunnen worden. Niet alleen wordt het concept vertaald naar alle producten van Desso maar komt ook tot uiting in een aantal andere initiatieven van Desso, waaronder het Take-Back™-programma voor het terugnemen van tapijttegels, het Refinity®-proces voor het scheiden en zuiveren van materialen en tapijten die ECONYL®-garen bevatten. ECONYL® is garen dat gemaakt is uit 100% hergebruikt nylon, inclusief post-consumer garenafval afkomstig uit Desso's Refinity®-fabriek.

De producten van de collectie Materials in Touch zijn beschikbaar in een aantal kleurenconcepten, variërend van zes tot 16. De tapijttegels zijn standaard of facultatief verkrijgbaar met DESSO EcoBase®-rug, met uitzondering van Trace. DESSO EcoBase® is speciaal ontworpen met het oog op scheiden en hergebruik. Door de innovatieve samenstelling kan de op polyolefine gebaseerde laag van de EcoBaseTM-tapijtrug voor 100% veilig hergebruikt worden in ons eigen productieproces.

“De vermenging van verschillende structuren in de collectie stelt klanten in staat materialen een rol te laten spelen bij de persoonlijke invulling aan een ruimte en zo een gevoel van welbehagen te creëren. We zijn erg trots op deze collectie.”

Ludwig Cammaert, Director Design & Technical Development Desso

oJwythceFMM
  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email