Terug naar nieuwsoverzicht

Philips en Desso partneren om lichtdoorlatende tapijten te ontwikkelen

18 november 2013

Philips en Desso - wereldwijde marktleiders in respectievelijk verlichting en tapijt - maken vandaag een samenwerkingsovereenkomst bekend om oplossingen met lichtdoorlatende tapijten op basis van LED-verlichting te ontwikkelen. Deze innovatie maakt het verder mogelijk om LED's te integreren in oppervlakken en voegt een dimensie toe aan interieurontwerp en ruimtelijke vormgeving. De tapijten zorgen ervoor dat mensen op een nieuwe manier kunnen omgaan met informatie en hun omgeving in kantoren, hotels, conferentiecentra en andere openbare gebouwen.

LED light transmissive carpets to provide information, direction, inspiration and safety in offices, hotels and public buildings

De lichtdoorlatende tapijten op basis van LED-licht zullen tal van voordelen bieden op het gebied van informatie, oriëntatie, inspiratie en veiligheid, zoals:

  • Geleiden van mensen door de gebouwen, inclusief nooduitgangen en vluchtroutes
  • Verbeteren van de sfeer van het interieur van gebouwen door verlichting te combineren met vormgeving en kleur
  • Helpen de ruimtes ordelijker te maken door informatie alleen zichtbaar te maken als dat nodig is

De oplossing is ontworpen voor ruimtes waar veel passage is en wordt geleverd in verschillende kleuren, vormen en afmetingen; dat maakt een zeer flexibele toepassing van de nieuwe technologie mogelijk.

“Deze lichtdoorlatende tapijten innovatie is ontworpen om rechtstreeks de zintuigen van mensen aan te spreken, en om in te spelen op de natuurlijke neiging van het oog om zich te richten op het licht. De technologie maakt gebruik van de neiging van mensen om zich door de vloer te laden leiden als zij zich voortbewegen en reageren in de ruimte om zich heen. Zij brengt informatie, oriëntatie, inspiratie en veiligheid via het tapijt waarop de mensen lopen. Dit partnerschap tussen marktleiders is gericht op het op de markt brengen van zinvolle innovaties.”

Ed Huibers, Marketing en Commercieel Directeur bij Philips Lighting.

“We weten dat mensen 90% van hun tijd binnenshuis doorbrengen en onze visie daarop heeft geleid tot het creëren van innovatieve vloerbedekkingsoplossingen die bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van mensen. Deze nieuwe oplossing, die is ontwikkeld samen met onze partner Philips, voldoet aan deze behoefte en biedt spannende manieren om de interactie tussen de binnenruimte en haar gebruikers te versterken.”

Alexander Collot d’Escury, CEO Desso

Het partnerschap is een overeenkomst om exclusief met elkaar samen te werken bij het ontwikkelen van de markten in de EMEA-regio. Daarnaast is een ontwikkelingsovereenkomst ondertekend die is gericht op een naadloze integratie van deze oplossing in nieuwe en bestaande gebouwen. De productnaam zal in 2014 onthuld worden als onderdeel van de volledige marktintroductie, maar Philips en Desso werken nu al aan pilotprojecten en enkele belangrijke markten.

Door de vele voordelen van Desso's tapijt, zoals betere kwaliteit van binnenlucht, akoestiek en comfort, te combineren met de voordelen van Philips' LED-verlichting, weerspiegelt deze innovatie het gemeenschappelijke doel van Philips en Desso om de levens van mensen te verbeteren en tegelijk een nieuw niveau van ontwerpvrijheid te bieden aan architecten, ontwerpers en eindgebruikers.

LEDMaster_2
  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email