Terug naar nieuwsoverzicht

Duurzaam design tapijt van DESSO siert nieuwe World Business Class KLM

25 maart 2013

Desso heeft voor KLM speciaal tapijt ontwikkeld voor de compleet vernieuwde World Business Class. Het ontwerp van het tapijt is een co-creatie met de designstudio van de bekende Nederlandse ontwerpster Hella Jongerius. Vanaf juli is het tapijt aan boord, te beginnen met de 22 Boeing 747's.

Het tapijt is speciaal ontwikkeld Wilton geweven tapijt van Noorse wol. Het tapijt met haar compleet nieuwe design voldoet aan de strengste eisen op het gebied van brandveiligheid, vereiste levensduur en comfort. Bovendien worden aan het tapijt strenge duurzaamheideisen gesteld. 

Het project maakt onderdeel uit van het speciale 'Take Back™' programma van Desso. Hierbij wordt het teruggenomen tapijt gebruikt als secundaire brandstof en grondstof in de cementindustrie. Opvallend detail: de blauwe accenten, in het bruin gekleurde tapijt dat ook grijze accenten heeft, zijn afkomstig van garen uit gerecyclede stewardessen uniformen. 

Desso: focus op duurzaamheid
In alle 110 passagiersvliegtuigen (Airbus A330/ Boeing 737/ Boeing 747/ Boeing 777) van de KLM-passagiersvloot ligt Desso tapijt, zowel in het Economy als Business Class gedeelte. CEO Alexander Collot d'Escury is zeer verheugd: "het is voor Desso een buitengewone eer om met ons product toegevoegde waarde te kunnen bieden op het gebied van design en KLM te ondersteunen in haar vooruitstrevende duurzaamheidambities."  

Vanaf 2008 heeft Desso het Cradle to Cradle® gedachtegoed geïntegreerd in haar bedrijfsstrategie. De Europese tapijtfabrikant heeft zich als doel gesteld in 2020 volledig te produceren volgens de Cradle to Cradle® filosofie. Op basis van dit gedachtegoed worden producten gemaakt van zuivere materialen die eenvoudig zijn te scheiden en veilig hergebruikt kunnen worden als grondstof voor nieuwe producten met eenzelfde kwaliteitsniveau.

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email