Marc Mulders&Desso2
Terug naar nieuwsoverzicht

Introductie van kunstcollectie wand- en vloerkleden onder exclusief label ‘Marc Mulders & DESSO’

23 mei 2013

Tapijtfabrikant Desso brengt in samenwerking met kunstenaar Marc Mulders een exclusieve collectie wand- en vloerkleden op de markt onder het label 'Marc Mulders & DESSO'. Met deze nieuwe hoogwaardige collectie kunnen consumenten de kunst van Marc Mulders in huis halen. Voor de zakelijke markt (zoals hotels) kunnen de ontwerpen uit deze collectie op maat gemaakt worden. De kleden zullen aangeboden worden in de museumshop van het Noordbrabants Museum in 's-Hertogenbosch en daarnaast bij een zeer selectief aantal verkooppunten in Nederland.

Samenwerking Marc Mulders en Desso
Marc Mulders (Tilburg, 1958) is een Nederlandse schilder, aquarellist, fotograaf en glazenier en wordt beschouwd als één van de belangrijkste Nederlandse kunstenaars van dit moment.  Vanuit de visie 'samen sterk' is de samenwerking van Marc Mulders en het Desso design team tot stand gekomen. Marc Mulders formuleert het als volgt:

“Het uitlenen van elkaars talenten; de creativiteit van de zogenaamde ‘vrije ongebonden kunstenaar’ die een beeld ‘tevoorschijn tovert’, en de vormgever die dat beeld met zijn talent ‘thuisbrengt’ op textiel. Het resultaat daarvan is de Marc Mulders & DESSO tapijtcollectie met als thema ‘The Moonlight Garden’.”

Marc Mulders

De titel 'The Moonlight Garden' verwijst naar de maanlichttuin bij de Taj Mahal in India. Deze is aangelegd om er 's nachts te vertoeven in de maneschijn: de tuin als een beschermde verblijfplaats waar de mens zich kan laven aan en verwonderen over de schoonheid van de natuur.

Officiële presentatie bij opening vernieuwde Noordbrabants Museum
Tijdens zijn solotentoonstelling 'The Moonlight Garden' in het vernieuwde Noordbrabants
Museum te 's-Hertogenbosch vindt op 24 mei 2013 de eerste officiële presentatie van de bijzondere samenwerking met Desso plaats. Prinses Beatrix opent het museum. In het museum vormt de overzichtstentoonstelling van Marc Mulders bestaande uit 80 werken dé grote openingsexpositie. Dit overzicht betreft alle door hem beoefende genres: schilderijen, glaskunst, aquarellen, natuurfotografie, politieke collages en tapisserie.

Desso en kunst “We wilden graag een platform creëren om kunst te uiten via onze kleden en tapijten. Verschillende werelden komen in dit werk bij elkaar. Zo was het mogelijk om de creativiteit van Mulders en de Desso designers te combineren met onze tuft- en weeftechnieken. Dat spreekt tot de verbeelding en zorgt voor inspiratie. Het is een link tussen kunstenaars en de industrie. Voor mij is dit bijzondere project een subliem voorbeeld van co-creatie. Dankzij de optimale samenwerking tussen Marc Mulders, het Desso-ontwerpteam en de Desso-technici in onze fabrieken was het mogelijk om deze innovatieve ontwerpen te ontwikkelen. Dit is een bewijs dat co-creatie tot prachtige resultaten kan leiden.”

Alexander Collot d’Escury, CEO van Desso

In totaal worden er 10 wand- en vloerkleden uitgebracht met verschillende thema's gebaseerd op 'de tuin'. Voor de productie is gebruik gemaakt van verschillende technieken zoals tuften en weven (Axminster en Wilton). In grootte variëren de kleden van 170x230 cm tot 200x400 cm. De collectie wordt in beperkte oplage geproduceerd. In totaal worden er 10 wand- en vloerkleden uitgebracht met verschillende thema's gebaseerd op 'de tuin'. Voor de productie is gebruik gemaakt van verschillende technieken zoals tuften en weven (Axminster en Wilton). In grootte variëren de kleden van 170x230 cm tot 200x400 cm. De collectie wordt in beperkte oplage geproduceerd.

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email