Terug naar nieuwsoverzicht

DESSO® neemt deel aan debat over circulaire economie tijdens de ‘summer Davos’ van het World Economic Forum in China

09 september 2013

Desso, een vooraanstaande wereldwijde fabrikant van tapijten, tapijttegels en sportveldbekleding neemt deel aan besprekingen over de overgang naar de circulaire economie tijdens de 'Summer Davos'-bijeenkomst die wordt georganiseerd door het World Economic Forum (WEF) van 11 tot 13 september in Dalian, in de Volksrepubliek China.

Het is de zevende bijeenkomst van het World Economic Forum die in China wordt gehouden sinds de start van 'Summer Davos'. De Chinese 'Summer Davos' is een jaarlijks terugkerend evenement, naast de jaarlijkse Europese top die aan het begin van het jaar in het Zwitserse Davos wordt georganiseerd door het World Economic Forum.

Dit jaar bespreken de afgevaardigden de voordelen en problemen die gepaard gaan met de transitie naar een circulaire economie, wat door veel deskundigen steeds vaker wordt beschouwd als een duurzamer en houdbaarder economisch model dat beter is afgestemd op de 21e eeuw.

De jaarlijkse bijeenkomst van de Nieuwe Kampioenen is door het World Economic Forum ontwikkeld om verder te kunnen bouwen op de succesvolle jaarlijkse bijeenkomst in Davos en om de wereldwijde discussie tussen zakelijke en politieke leiders uit te breiden naar een van 's werelds snelst groeiende economische regio's. Het is nu uitgegroeid tot dé toonaangevende zakelijke bijeenkomst van Azië en biedt een uniek forum voor overleg tussen leiders van toonaangevende multinationals en CEO's van dynamische en snel groeiende ondernemingen, en belangrijke beleidsvormers van de overheid, media, de academische wereld en de maatschappij.

Het World Economic Forum is een onafhankelijke internationale organisatie die tot doel heeft de wereld te verbeteren door leidende figuren uit de politiek, wetenschap, zakenwereld en andere delen van de maatschappij te betrekken bij het vormgeven van beleid, zowel op wereldwijde schaal als regionaal en per bedrijfstak.

De Desso-bestuurders Alexander Collot d'Escury, CEO, Roland Jonkhoff, directeur, en Andrew Sibley, regionaal directeur, nemen deel als afgevaardigden en sprekers.

Desso brengt de circulaire economie in praktijk met de Cradle to Cradle®-benadering en als zodanig zal Desso betrokken zijn bij twee belangrijke discussies over dit onderwerp. Een van deze twee discussies wordt geleid door CEO Alexander Collot d'Escury.

"Het verheugt ons dat we de mogelijkheid krijgen om onze kennis te delen met andere leidende figuren en denkers uit de zakenwereld. Hierdoor kunnen we allen iets dichter bij een milieuvriendelijker en commercieel gezond bedrijfsmodel komen," aldus Alexander Collot d'Escury, CEO van Desso. "De discussie over de circulaire economie is net op tijd op gang gekomen, gezien de noodzaak om de grote milieuproblemen in China, zoals de extreme luchtverontreiniging, aan te pakken1)," voegt hij hieraan toe. "De afgelopen jaren is het aantal astmapatiënten in China bijvoorbeeld enorm toegenomen door luchtvervuiling binnenshuis2) en het is goed om te kunnen bespreken hoe ondernemingen kunnen bijdragen aan een betere gezondheid en welzijn door innoverende producten zoals de DESSO AirMaster® die speciaal is ontwikkeld om fijn stof in de lucht binnenshuis te verminderen."

Op donderdag 12 september wordt een besloten bijeenkomst gehouden met als thema "Scaling up the Circular Economy" waar Desso en andere leidende figuren uit de zakenwereld een nieuw rapport van de Ellen MacArthur Foundation en het World Economic Forum (opgesteld met de steun van McKinsey & Co) bespreken waarin wordt bekeken hoe de circulaire economie kan worden opgeschaald.

Op vrijdag 13 september zal Alexander Collot d'Escury, CEO van Desso, een van de gespreksleiders zijn bij een bijeenkomst over "The Circular Economy in Application", waar wordt onderzocht hoe organisaties de overstap maken. Overige sprekers zijn o.a. Peter Lacy (Managing Director, Strategy & Sustainability Services, Asia Pacific Accenture), Ma Jun (Directeur, Institute of Public and Environmental Affairs) en Tim Wang (Senior VP & GM, Greater China, Ecolab (China) Investment Co. Ltd.). Het wordt gefaciliteerd door Dominic Waughray, Senior Director, Head of Environmental Initiatives, World Economic Forum.

1)  The East is Grey, The Economist, 10 augustus 2013.
2) Lua Wilkinson, China's Asthma Problem Is Bad - and Growing Worse, The Atlantic, juni 2013.

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email