Terug naar nieuwsoverzicht

DESSO® ondertekent verklaring over de principes van UN Global Compact

06 oktober 2014 - Desso, een vooraanstaande wereldwijde fabrikant van tapijten en sportveldbekleding, heeft een brief aan de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, de heer Ban Ki-moon, ondertekend waarin steun wordt betuigd aan UN Global Compact en de principes rondom mensenrechten, arbeidsomstandigheden, milieu en corruptiebestrijding.

“We zijn vastbesloten om Global Compact en de bijbehorende principes deel te laten uitmaken van de strategie, cultuur en dagelijkse werkzaamheden van onze onderneming”.

Alexander Collot d’Escury, CEO van Desso

Circulaire Economie, met Cradle to Cradle®-principes

Sinds 2008 werkt Desso volgens de Circulaire Economie, met Cradle to Cradle®-principes, om producten te maken die hergebruikt kunnen worden in een doorlopende niet-giftige gesloten kringloop.

Dit omvat het gebruik van gezonde materialen om producten te maken, het ontwikkelen van schaalbare terugname- en recyclingsystemen, goed waterbeheer, sociale rechtvaardigheid en gebruik van duurzame energie voor de productie. 

 

Milieuvriendelijke tapijt- en sportveldproducten

Deze doelstellingen zijn in lijn met de visie van Desso om de overstap te maken van het lineaire 'neem, maak en gooi weg'-model naar de circulaire economie, en om de beste milieuvriendelijke tapijt- en sportveldproducten te maken die bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van mensen.

Ter ondersteuning van open en transparante communicatie, en in overeenstemming met UN Global Compact, publiceert Desso een jaarlijks Corporate Responsibility (CR) Report (verslag over bedrijfsmatige verantwoordelijkheid), volgens de GRI-normen (Global Reporting Initiative). Het CR Report 2013 van Desso heeft het B+-niveau behaald, is gecontroleerd door GRI en extern beoordeeld door Deloitte.

Voor meer informatie kunt u terecht op:  http://issuu.com/dessogroup/docs/gri_report_14_juli_2014_lr/0

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email