Terug naar nieuwsoverzicht

Opnieuw Desso velden voor Manchester City Football Academy

11 december 2014 - 63,000 m2 hoogstaande, consistente en duurzame speelvelden voor professioneel voetbal.

Met de opening van het City Football Academy in Manchester, versterkt het training center haar positie. Het 80 are grote trainingscomplex, dat verbonden is met het Etihad Stadium via een brug, bevat onder meer een jeugdstadion, een trainingscentrum voor jeugdspelers en een revalidatiecentrum voor de eerste ploeg.

Desso pitches at Manchester City Football Academy_1

 

De spelers van MCFC, waaronder kapitein Vincent Kompany, spelen al jarenlang op het hybride grassysteem Desso GrassMaster in het Etihad Stadium. Voor het state-of-the-art trainingscomplex kozen zij opnieuw voor Desso. Desso Sports installeerde 30.000 m² Desso hybride gras en 33.000 m² Desso iDNA X kunstgras.

Vincent Kompany, Captain Manchester City; "Desso GrassMaster lijkt meer en meer de wereldwijde standaard te worden. Dat kunnen wij als spelers enkel toejuichen."

 

"We zijn verheugd om samen te werken met MCFC voor dit grootschalig project. De voorzieningen van the Academy in combinatie met Desso's succesvolle voetafdruk in versterkt natuurgras en kunstgras, betekent een uitstekende gelegenheid voor jong talent en het eerste team om vooruitgang te boeken in hun carrière."

Alexander Collot d’Escury, CEO van Desso

Het partnerschap tussen MCFC en Desso Sports voor wedstrijd -en trainingsvelden, maken het voor jongeren en de eerste ploeg mogelijk om te spelen op state-of-the-art velden, ongeacht de weersomstandigheden of de gebruiksintensiteit.

Desso pitches at Manchester City Football Academy_2

"Wij zijn opgetogen om opnieuw bij te dragen aan de toekomst van MCFC , één van de meest toonaangevende voetbalclubs wereldwijd. The Academy deelt Desso's doelstelling - het verstrekken van kwalitatief hoge, consistente en duurzame speelvelden die bijdragen aan professioneel voetbal.”

Yves De Cocker, Directeur Desso GrassMaster

Desso scoorde al eerdere successen.

Tijdens het FIFA WK 2010™ in Zuid-Afrika en 2014 in Brazilië werden de wedstrijden in de stadions met een Desso GrassMaster-veld gespeeld in perfecte omstandigheden. Ook de EURO 2012 stadions in Donbass en Kharkiv werden voorzien van het versterkt natuurgrassysteem. Tijdens de Olympische spelen van 2012 in Wembley vonden 9 wedstrijden in 11 dagen plaats op Desso GrassMaster.

Top clubs en stadions als Arsenal FC, Allianz Arena, Manchester City, Manchester United, PSG, Shaktar Donetsk, Inter en AC Milan en Gremio trainen en spelen op Desso GrassMaster.

Meer info over Desso velden: www.dessosports.com

 

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email