Terug naar nieuwsoverzicht

Designwedstrijd voor nieuw tapijt Van Gogh Museum in Amsterdam

01 augustus 2014 - Het wereldberoemde Van Gogh Museum in Amsterdam organiseert in samenwerking met Desso een spannende ontwerpwedstrijd. Ontwerpers van over de hele wereld worden uitgenodigd om een uniek nieuw tapijt te maken dat elke vrijdagavond de blikvanger zal zijn in de centrale hal van het museum. Het museum bevat 's werelds grootste collectie schilderijen en tekeningen van Vincent van Gogh en trekt jaarlijks meer dan 1,5 miljoen bezoekers.

Alle inzendingen zullen door een vakjury worden beoordeeld. De 5 beste inzendingen ontvangen persoonlijke feedback op hun ontwerp van Axel Rüger (directeur Van Gogh Museum), Bas Kosters (ontwerper en kunstenaar), Thomas Widdershoven (creatief directeur Design Academy Eindhoven), Léon Stolk (creatief directeur Bourne Design) en Roland Jonkhoff (managing director Desso).

De onthulling van het nieuwe tapijt zal plaatsvinden op vrijdagavond 6 februari 2015.

Designwedstrijd tapijt Van Gogh Museum en Desso - Flyer1
Designwedstrijd tapijt Van Gogh Museum en Desso - Flyer2

Ben jij de ontwerper van het nieuwe tapijt van het Van Gogh Museum?

Schrijf je dan in via designcompetition@vangoghmuseum.nl. Je hebt tot 1 oktober 2014 de tijd om je ontwerp in te leveren. De algemene voorwaarden voor deelname aan de wedstrijd zijn te vinden op www.vangoghmuseum.com/fridaynight.

 

Vrijdagavond in het Van Gogh Museum

Elke vrijdagavond is het Van Gogh Museum open tot 22 uur. Elke eerste vrijdag van de maand pakt het museum groots uit en de andere vrijdagavonden zijn er speciale activiteiten als dj's, vj's, een cocktailbar en gratis rondleidingen. Op deze avonden laten opkomende talenten uit de popmuziek, theater- en danswereld, filmmakers en modeontwerpers zien hoe Vincent van Gogh een bron van inspiratie voor hen is.

Om deze bijzondere vrijdagavond te beleven heb je alleen een ticket voor het Van Gogh Museum nodig. Bestel je ticket online voor snelle toegang. Je hoeft je toegangsbewijs niet uit te printen; het is voldoende als je je e-ticket kunt laten zien op je smartphone (iOS of Android) bij de ingang van het museum.

Ga voor meer informatie naar www.vangoghmuseum.com/fridaynight

 

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email