Terug naar nieuwsoverzicht

Tarkett voltooit de overname van Desso, een van de Europese marktleiders in tapijten voor de zakelijke markt

02 januari 2015 - Tarkett, een wereldmarktleider in vloeren en sportvloeren, heeft op 30 oktober 2014 haar voornemen aangekondigd om 100% van Desso over te nemen, een toonaangevend bedrijf in tapijt en sportvelden. Vandaag is Tarkett verheugd te kunnen bevestigen dat de overname is afgerond na goedkeuring door de relevante mededingingsautoriteit.

“Door de overname van Desso versterken we ons product portfolio met het toevoegen van high-end tapijt en tapijttegels voor onze Europese klanten. Deze operatie stelt ons in staat om onze geografische aanwezigheid in EMEA te versterken en maakt het Tarkett mogelijk om commerciële tapijtoplossingen aan te bieden aan alle klanten wereldwijd, ook door de succesvolle overname van Tandus in Noord-Amerika in 2012. Desso is een erkend merk voor hoogwaardige en innovatieve producten en is sterk gericht op duurzaamheid"

Michel Giannuzzi, CEO van Tarkett

Het gerenommeerde merk Desso produceert high-end en innovatieve vloerbedekking, vooral voor commerciële toepassingen (kantoren, onderwijs  horeca, marine en luchtvaart) en is aanwezig in de markt voor consumenten tapijt in Europa. Het bedrijf bedient ook de sportmarkt met kunstgras en een uniek versterkt natuurgras systeem (GrassMaster®).

Het hoofdkantoor van Desso is gevestigd in Nederland. Desso realiseerde in 2013 een omzet van € 202 miljoen en heeft ongeveer 820 mensen in dienst in drie fabrieken in Europa. 

Over Tarkett

Tarkett is een wereldwijde leider in innovatieve en duurzame oplossingen voor vloeren en sportvloeren. Met een breed scala van producten, waaronder vinyl, linoleum, tapijt, rubber, hout en laminaat, kunstgras en atletiekbanen, bedient Tarkett klanten in meer dan 100 landen wereldwijd. Met 12.000 medewerkers en 34 productielocaties, verkoopt Tarkett elke dag 1,3 miljoen vierkante meter aan vloeroppervlak voor ziekenhuizen, scholen, woningen, hotels, kantoren, winkels en sportvelden.

Toegewijd aan duurzame ontwikkeling, heeft Tarkett een eco-innovatie strategie geïmplementeerd en bevordert het de circulaire economie. Tarkett realiseerde een netto-omzet van 2,5 miljard euro in 2013 die evenwichtig verdeeld is tussen Europa, Noord-Amerika en nieuwe economieën. Tarkett is genoteerd op Euronext Parijs (compartiment A , ticker TKTT , ISIN : FR0004188670 ) en is opgenomen in de volgende indices : SBF 120 , CAC Mid 60 , CAC Mid & Small , CAC All-Tradable

www.tarkett.com

 

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email