Terug naar nieuwsoverzicht

Desso en Ex Interiors zetten in op creativiteit in nieuwe tapijtcollectie

14 oktober 2015 - De nieuwe Desso&Ex collectie is het resultaat van een succesvolle samenwerking tussen Desso en het internationale interieurarchitectenbureau Ex Interiors. De collectie, bestaande uit kamerbreed tapijt met gesneden pool en op maat gemaakte karpetten, wordt tijdens de Dutch Design Week van 17 tot 25 oktober gelanceerd.

Desso&Ex Collectie_1

 

Samenwerking met toonaangevende ontwerpers

Desso, onderdeel van Tarkett, streeft voortdurend naar innovatie op het gebied van creativiteit, functionaliteit en Cradle to Cradle®. Een van de sterkste eigenschappen van het merk Desso is excellentie in design. De eigen ontwerpteams van Desso putten regelmatig inspiratie uit hun samenwerking met toonaangevende ontwerpers als Petra Blaisse, Hella Jongerius, Mark Mulders, Marcel Wanders en Victor & Rolf. Uit de langdurige samenwerking met Odette Ex ontstond onlangs een uniek proces van co-creatie tussen Desso en Ex Interiors.

“De collectie weerspiegelt de waarden die Desso en Odette Ex van Ex Interiors delen als ook hun gezamenlijke passie voor creativiteit en hoogwaardig design.”

Ludwig Cammaert, Director Design & Technical Development bij Desso

Mensen, ruimten en verschillende elementen verbinden

Desso&Ex Collectie_2

“In de collectie staat het verbinden van mensen, ruimten en verschillende elementen centraal. Ik ben erg trots op de Desso&Ex-collectie omdat deze iets nieuws en unieks brengt op het gebied van interieurarchitectuur. De samenwerking tussen de twee bedrijven is een weerspiegeling van ons gezamenlijke streven naar schoonheid. De dynamiek tussen de teams heeft daaraan een dimensie toegevoegd die mensen en plaatsen op verschillende manieren verenigt en verbindt. Interieurontwerp moet mensen diep raken - op eenzelfde manier als kunst dat doet - en ik meen dat we dat met deze co-creatie hebben bereikt.”

Odette Ex, oprichter en eigenaar van Ex Interiors

De Desso&Ex collectie biedt 115 verschillende dessins in bijna oneindige combinaties voor een modern en gelaagd ontwerp. De collectie stimuleert speelse vloerthema's, gericht op het benadrukken van bepaalde elementen in de ruimte. Hierbij wordt uitgegaan van een neutrale basis gecombineerd met een groot aanbod van patronen uitgevoerd in vijf verschillende kleurgroepen: Steen, Karmijn, Amber, Blad en Indigo.

Desso&Ex Collectie_3

 

Combinatie van kleur en patronen

Elke combinatie van kleur en patronen levert een unieke omgeving op: van een kalme en rustgevende achtergrond in stilteruimten tot een levendige en enthousiaste uitstraling in de ruimten waar mensen samenkomen. In verschillende kamers hetzelfde patroon laten terugkomen, helpt om de ruimte tussen niet met elkaar verbonden gebieden te overbruggen, terwijl kleuren kunnen worden gebruikt om aan te geven waar het ene gebied eindigt en een ander gebied begint.

Tijdens de Dutch Design Week wordt de Desso&Ex-collectie getoond in het Veemgebouw STRP-S, Torenallee 80, 9e verdieping. De collectie is beschikbaar vanaf half oktober.

Bekijk de Desso&Ex collectie.

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email