Terug naar nieuwsoverzicht

Tarkett-Desso duimt met Milieudefensie mee tijdens proces tegen de Staat

23 augustus 2017 - Vanochtend vond in Den Haag het kort geding plaats dat Milieudefensie tegen de Nederlandse overheid heeft aangespannen. Milieudefensie eist een actievere houding om de EU-normen tegen luchtvervuiling te halen.

Tarkett-Desso hecht net zo zwaar aan dit onderwerp als Milieudefensie en maakt zich al jaren hard voor het verbeteren van de luchtkwaliteit, zowel binnen als buiten. Het is van belang dat wij als burger de nodige maatregelen nemen om de luchtkwaliteit te verbeteren, samen met het bedrijfsleven en de overheid. Helaas lukt het Nederland nu niet om Europese normen te halen, waardoor met name Randstedelijke Nederlanders zich in vervuild gebied bevinden. Het is zelfs zo dat Nederlanders gemiddeld 13 maanden korter leven door luchtvervuiling. Vooral de Amsterdamse luchtkwaliteit laat te wensen over. Uit recente metingen bleek dat de langzame verbeteringen van de luchtkwaliteit in onze hoofdstad stil zijn komen te staan.

Wij hebben begrip voor de positie van Milieudefensie. De luchtkwaliteit in Nederland laat vooralsnog inderdaad te wensen over. Het is dus tijd voor maatregelen vanuit de overheid en actie vanuit het bedrijfsleven én onszelf. Wij vinden het positief dat deze actie van Milieudefensie de luchtvervuilingsproblematiek nogmaals op de kaart zet. Als overheid, bedrijfsleven en burgers de handen ineen slaan, kunnen we de impact van fijnstof snel beperken.

Ralph Jorissen, Vice President Benelux at Tarkett

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email