Terug naar nieuwsoverzicht

DESSO® breidt de ‘Make It Your Own’-collectie uit met de lancering van ‘Pixelate’ en ‘Metallic Shades’

28 september 2017 - Tarkett, de wereldwijde leider in innovatieve en duurzame oplossingen voor vloeren en sportvloeren, heeft zijn vooraanstaande ‘Make it Your Own’-tapijtcollectie van DESSO® uitgebreid met de lancering van twee nieuwe producten: Pixelate en Metallic Shades.

De DESSO®-tapijtcollectie 'Make It Your Own' geeft een antwoord op de groeiende vraag naar unieke ruimten met een eigen sfeer, identiteit en persoonlijkheid.


De collectie is ontworpen om architecten en ontwerpers uit te nodigen te spelen met combinaties van texturen, kleuren en materiaaleffecten en zo de vloer als geheel een eigen, uniek verhaal te laten vertellen. De collectie bestaat al uit de producten Carved en Stitch die eerder dit jaar werden gelanceerd - met de lancering van Pixelate en Metallic Shades is de collectie compleet.

 

Pixelate

Pixelate is geïnspireerd door gelaagde kleuren, waarbij de opvallende tapijttegels een subtiel kleurverloop laten zien met een overgang tussen twee verschillende garens, de ene effen en de andere meerkleurig. De tegels worden willekeurig gelegd met kleurverloop in verschillende richtingen voor een werkelijk uniek uiterlijk. De meerkleurige garens geven ontwerpers en architecten de mogelijkheid de kleuren af te stemmen op het interieur, het schilderwerk, het meubilair en de wandbekleding. Pixelate is in acht kleuren verkrijgbaar.

Pixelate_Collection-page.jpg

Metallic Shades

Het assortiment Metallic Shades is ontworpen om ontwerpers en architecten uit te nodigen te experimenteren met de effecten van metallic glans- en matttinten. Elke kleur is verkrijgbaar in twee verschillende tegels met een verschil in intensiteit van de metallic garens. De tegels kunnen worden gebruikt om een grote vloer in één kleur te leggen of kunnen worden gecombineerd om zones en overgangen tussen ruimten te maken. 

Metallic-Shade_Collection-page.jpg

“De lancering van Pixelate en Metallic Shades completeert de ‘Make It Your Own’-collectie en zet ontwerpers extra aan om kleurlagen en materiaaleffecten te gebruiken voor het creëren van werkelijk unieke ruimten. Architecten en ontwerpers kunnen ook een bezoek brengen aan het DESSO® Carpet Design Center™ en in samenwerking met ons designteam hun eigen, gepersonaliseerde kleur of patroon creëren.”

Ludwig Cammaert, Design and Technical Development Director for DESSO® carpets

Cradle to Cradle® Philosophy

In overeenstemming met onze Cradle to Cradle®-filosofie van DESSO® worden alle producten in de collectie 'Make It Your Own' geleverd met de EcoBase™-tapijtrug die voor 100% herbruikbaar is. Ook bevatten de tapijttegels 100% verwerkte kalk van lokale waterleidingbedrijven.  DESSO® is het eerste tapijtmerk ter wereld die gebruikmaakt van geüpcycled calciumcarbonaat (kalk).

Ga voor meer informatie over de collectie 'Make It Your Own' en andere DESSO®-producten naar www.desso.com/makeityourown.

  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email