Terug naar nieuwsoverzicht

Schitterende tapijttegel Iconic completeert DESSO’s collectie Essentials

07 februari 2017 - Desso, een vooraanstaand merk in duurzame en innovatieve tapijten, completeert de collectie Essentials II met de introductie van Iconic, dat de oervorm van kleur huldigt en perfect is voor het creëren van indrukwekkende designs over de gehele vloer.

De collectie biedt een caleidoscoop aan mogelijkheden met 24 kleuren, levendige tinten naast neutrale schakeringen, waarmee ontwerpers de toon kunnen zetten voor energieke open ruimten, vergaderruimten of zones in de werkruimte. .

DESSO Iconic Carpet_grey

 

Geïnspireerd door geweven textiel

Het design van Iconic is geïnspireerd door geweven textiel en is gecreëerd door gebruik te maken van een nieuwe manier van tuften, wat deze prettig aanvoelende tapijttegel een verborgen diepte geeft. Het gelaagde ontwerp brengt twee contrasterende kleuren samen en levert zo subtiele, inspirerende en unieke ondertonen die speelse en interessante elementen toevoegen aan het vloerontwerp. In de all-overkleur zijn verborgen lijnen ingebed die zichzelf subtiel openbaren vanuit verschillende perspectieven in een binnenruimte, wat intrigerend en indrukwekkend werkt. 

“De collectie Iconic biedt architecten en ontwerpers de kans om een vloer vanuit verschillende perspectieven te bekijken. We hebben dit assortiment ontworpen om bestekschrijvers verrassende mogelijkheden te bieden met een spectaculair resultaat dat mensen twee keer doet kijken.”

Ludwig Cammaert, Design and Technical Development Director bij Desso

DESSO Iconic Carpet_yellow

De tapijttegel bevat 100% verwerkte kalk

Zoals mag worden verwacht van een Desso-collectie, draagt Iconic een duidelijke duurzaamheidsvisie uit: het is alleen verkrijgbaar met EcoBase™-tapijtrug, de tapijttegel die 100% verwerkte kalk van lokale waterleidingbedrijven bevat. Dankzij het ECONYL®-materiaal houdt Iconic zich aan Desso's Cradle to Cradle®-filosofie; het bevat volledig geregenereerd nylongaren dat is gemaakt uit hergebruikt afvalmateriaal, zoals visnetten en post-consumer tapijttegels uit onze eigen Refinity®-fabriek. 

“Het milieu is natuurlijk altijd een centrale focus en daarom was het voor ons belangrijk te verzekeren dat deze collectie standaard wordt geleverd met de EcoBase™-tapijtrug die voor 100% herbruikbaar is in het eigen productieproces van Desso.”

Roland Jonkhoff, Managing Director bij Desso en Vice President, Carpet (EMEA) bij Tarkett

DESSO Iconic Carpet_red

Meer informatie over Iconic carpet?

Alle producten in de collectie Iconic hebben een Cradle to Cradle® Zilver-certificering, een garantie dat de producten positief bijdragen aan milieu en volksgezondheid, en zijn ontwikkeld om te worden gerecycled in een niet-giftige gesloten kringloop.

Ga voor meer informatie over de Essentials-collectie en andere Desso-collecties voor commerciële kantoorruimtes naar: www.dessocollections.com/essentials

DESSO Iconic Carpet_orange
  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email