Terug naar nieuwsoverzicht

Tarkett breidt de DESSO® Desert-collectie uit met een nieuw gedurfd kleurenpalet

06 februari 2018 - Tarkett, internationaal marktleider in innovatieve en duurzame oplossingen voor vloerbedekking en sportveldbekleding, heeft negen nieuwe kleuren aan de bekende DESSO® Desert-collectie toegevoegd, waarmee nog meer creatieve vrijheid wordt gecreëerd dankzij acht gedurfde accentkleuren en een nieuwe neutrale lichte kleur.

Het subtiel gelaagde ontwerp van deze serie, geïnspireerd op de golvende beweging van woestijnzand, creëert een impressie van grote open ruimtes in het interieur met een sereen vloerpatroon waar nu ook levendige kleurenexplosies aan toegevoegd kunnen worden.

Desert_Blue.jpg

Nieuwe kleuren

De negen nieuwe kleuren bestaan uit rode, oranje, blauwe, groene en paarse accenten plus een nieuwe neutrale lichte kleur, wat de mogelijkheid biedt om te spelen met textuur en kleur in een commerciële omgeving.

 

De tegels van 50x50cm hebben een diffuus patroon, wat een gemarmerd effect op de vloer geeft. De tegels zijn ontworpen om willekeurig te worden gelegd voor optimaal effect van de subtiele ton sur ton kleurovergangen. De nieuwe accenten zijn een aanvulling op het bestaande palet van negen kleuren en maken het mogelijk zones te creëren of een statement te maken.Desert_Green.jpg

“Desert is een zeer populaire collectie – de subtiele organische kenmerken geven ruimtes iets uitzonderlijks en indrukwekkends. Deze uitbreiding van het kleurenpalet geeft architecten en ontwerpers de mogelijkheid om uitgesprokener te zijn in hun vloerontwerp.”

Ludwig Cammaert, Design and Technical Development Director van DESSO®-tapijt

Duurzaamheid

De Desert-collectie wordt geleverd met DESSO ProBase® als standaardrug. Dat is in lijn met ons standpunt op het gebied van duurzaamheid. De tapijtrug bestaat voor ten minste 70% uit positief gedefinieerd gerecycled materiaal volgens de Cradle to Cradle®-principes. De tapijttegels bevatten ook ECONYL®-garen; dat is 100% geregenereerd nylongaren gemaakt uit hergebruikt afvalmateriaal zoals visnetten en gebruikte tapijtvezels uit onze eigen Refinity®-fabriek, waar garens en andere vezels worden gescheiden van de tapijtrug.  • Deel deze pagina
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email